Sn. Vecdi GÖNÜL ‘ÜN MSB ‘lığında bulunan portresindeki BAŞARILARI aynen aşağıya çıkarılmıştır. Bürokraside hemen hemen yapmadığı iş kalmayan Sn GÖNÜL ‘ün tüm BAŞARILARINI gölgeleyen;
19.11.2002 ile 07.07.2011 tarihleri arasında MSB’lığı yaptığı dönemlerde ASSUBAYLARA verdiği SÖZLERİNİ TUTMAMASI,SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMAMASI, Bakanlıktan AYRILIRKEN “GENELKURMAYDAN BİR TEKLİF GELMEDİKÇE ASSUBAY haklarıyla ilgili olarak BAKANLIK ve SİYASETÇİLER olarak bir şey YAPAMAYIZ” demesidir.
Ne YAZIK ki bu BÜROKRASİDE bu kadar ÖNEMLİ görevlere yükselen bir kişi YILLARCA Assubayları hakları konusunda OYALAMIŞ, “HAZIRLADIK, HAZIR AMA ŞİMDİ SEÇİM DÖNEMİNDE OLDUĞUMUZDAN VERMEMİZ ETİK OLMAZ” diyerek seçim sonunda da aynı mevkide olmasına rağmen SÖZLERİNİ TUTMAMASI, SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMAYARAK UNUTMASI BAŞARI HANELERİNE ( – ) PUAN olarak yazılmış ve bu kadar BAŞARILI bir BÜROKRATA ve DEVLET ADAMINA YAPTIKLARI hiç yakışmamıştır.
Şimdi halen MSB’ı olan Sn. İsmet YILMAZ da Assubayların ÖLÜM ORUCU için “MESAJ,MSB’LIĞI ve GENELKURMAYCA alınmıştır. Assubay HAKLARIYLA ilgili GEREKENLER YAPILACAKTIR. EYLEMİ BIRAKSINLAR, EYLEMDEN VAZGEÇSİNLER” demesinin üzerinden GEÇEN zaman içinde bu konuda ADIM atıldığına dair bir İŞARET yoktur.
ASSUBAYLAR MSB’ı Sn. YILMAZ ‘dan ASSUBAY HAKLARIYLA ilgili ÇALIŞMALARIN SONLANDIRILARAK YASALAŞTIRMASINI “ACİLEN ve ÖNCELİKLİ ” olarak beklemektedirler.
M. Vecdi GÖNÜL, 29 Kasım 1939’da Erzincan’da doğdu.
Annesi Lütfiye GÖNÜL ev hanımı, babası ise Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti kurucularından olup Askeri Okullarda Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği yapmış olan Mustafa Saffet GÖNÜL’dür.
M.Vecdi GÖNÜL Devlet bursu ile kazandığı A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesini 1960 Haziran döneminde bitirdi ve aynı yıl Erzincan İl Maiyet Memurluğu’na atandı.
37. Kaymakamlık Döneminin Birincisi olan GÖNÜL, 9 yıl süre ile değişik illerde Kaymakam Vekilliği ve Kaymakamlık yaptı (Araban, Tercan, Gerger vekaleten, Doğanhisar, Çamardı, Hozat, Narman asil Kaymakam olarak).
1970 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Şube Müdürlüğü’ne atandı.
1972 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği imtihanını birincilikle kazanarak Mülkiye Müfettişi oldu.
1975 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürlüğü’ne getirilen GÖNÜL 1976 yılı başında Kocaeli Valiliğine atandı.
1977 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne,
1978 yılında Merkez Valiliği’ne
1979 yılında ise Ankara Valiliği’ne atandı.
1981 yılı sonunda Yüksek Öğretim Kurulu Kurucu Üyeliği’ne getirildi.
10 Şubat 1984 tarihinde İzmir Valiliği görevine başladı.
11 Ocak 1988 tarihinden itibaren de İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan GÖNÜL TBMM’ce 08 Mayıs 1991 tarihinde Sayıştay Başkanlığı’na seçildi.
Yedi yıl süre ile Sayıştay Başkanlığı yaptıktan sonra 4 Mayıs 1998’de üyeliğe döndü.
Yeminli Mali Müşavir unvanına da sahip olan GÖNÜL 18 Nisan 1999’da Kocaeli’den Milletvekilliğine ve 01 Haziran 1999 tarihinde de TBMM Başkan Vekilliği’ne seçildi.
25 Ekim 2000 tarihinde ikinci defa TBMM Başkan Vekilliğine seçilen GÖNÜL 22 Haziran 2001 tarihinde bu görevden ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisinin kurulmasıyla birlikte AK Partinin MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM’nin 21. Dönem 4. Yasama Yılının başlamasıyla birlikte de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamble Üyeliğine seçilmiştir.
19 Kasım 2002 tarihinden itibaren 58 nci ve 59 ncu Hükümetler döneminde Millî Savunma Bakanlığı görevini yürüten M.Vecdi GÖNÜL, 29 Ağustos 2007 tarihinde teşkil edilen 60 ncı hükümet döneminde de bu göreve getirilmiştir.