Dolar 35,9632
Euro 37,3581
Altın 3.298,99
BİST 9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 1°C
Hafif Kar Yağışlı
Ankara
1°C
Hafif Kar Yağışlı
Per 2°C
Cum 4°C
Cts 2°C
Paz 2°C
Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

turkiyede-asb-tarihi-1

YORUMLAR

  1. Adilhan Şanlı dedi ki:

    Anadolu’da bir “mesel” vardır.Beceriksiz çocuklar için anlatılır.Çocuk babaya bağırır “Babaaaaa bir hırsız tuttum! Buraya getir oğlum! Gelmiyoooor!Sen gel oğlum! Bırakmıyoooor!” çalış,sorunlarımızı çöz diyoruz çözemiyor.Biz çözelim diyoruz.”Olmaaaaz!” diyor.”Sizin kurumsal kişiliğiniz yok!Kendi başınıza Gen-Kur.Bşk.lığına çıkamazsınız!” Neden çıkamayız Sayın Başkan.Sizden,kalemşörlerinizden,özel görevlilerinizden,özel kaleminizden izin mi alacağız? Unutmayın Sayın Başkan; Sorunlarımıza ve örgüte hakim olamazsanız herkes durumdan vazife çıkarabilir.Üstelik biz bir gönüllüler derneğiyiz.Askeri birlik değil.Bu ülkede özgürlük varsa isteyen her Türk vatandaşı istediğini kişi veya kurumla görüşebilir.Ya bilinen sorunlarımızı çözün ya da çözmeye çalışanları aracılarınızla karalamayın.

  2. Orhan ORHUN dedi ki:

    Beşer-i hafızamızdaki renginizi ne yaparsanız yapın aklayamasınız. Atmışına merdiven dayamış bir emekli olarak ben senin gibi uyanık geçinenleri çok gördüm. Assubay sınıfı kendisine yapılanları unutmayacaktır. Vicdanınızla baş başa kalın.

  3. TEKİN GÜLMEZ dedi ki:

    Yaptığınız görüşme muhakkak yararlı olmuştur. Bu güne kadar gelen yönetimler acaba bu sorunları dosya halinde hiç mi vermediler gen kur başk lığına, tabii ki verildi hep aynı sözler takip ediyoruz çalışıyoruz nereye kadar ne bitmez çalışmaymış bu konuda yoğunlaşılacak yer siyasi muhatap hükümettir.

  4. Erdal Günşer dedi ki:

    Bu camianın zekasıyla alay ediyorsunuz. En kötüsü de koskoca Orgeneral rütbesine gelmiş kişiyi de alet ediyorsunuz. İnanın size ve davamıza değil, Orgeneral rütbesinin düşürüldüğü seviyeye üzülüyorum. Bizim davamız gün gelir akarsular gibi yatağını bulur. Siz de kendinize başka bir meşgale bulursunuz günün birinde… Ama bir emeğin ve işgücünün bu kadar hafife alınmasını tarih affetmeyecek.

  5. BÜLENT CİVAN dedi ki:

    Artık benim için temad ; tabelası asılı içinde oyunlar oynanan ancak arkadan oynanan oyunların farkında olmayan bir kurum, varsa yoksa egolarını tatmin edenlerin kişisel mücadele verdiği alan.
    Temad’dan haksız olarak ihraç edilsem de assubay kimliğimle en üst düzeyde haklarımı aramaya devam edeceğim,bazıları gibi derneklerde oyun oynayanların patronu gibi onları seyretmeyeceğim. İşte bu yüzden bu dava geriliyor, bu kafalı düşünceler yüzünden bu dava zarar görüyor.
    Olağan genel kurullarda elini kaldır indir ile delege olunmaz, hesap sormayan,2 trilyon paranın nereye harcandığını sormayan delege de olmaz üye de sayılmaz.
    9 yıl boşa geçti diyenler 3 sene de rüzgar ekip fırtına biçenleri napacaksınız?..
    Herkesle kavga ederek hak alınmaz.
    Hükümeti bir kere bile eleştiremiyorsan demek ki yolun belli.

    Başarısızlığın tek sebebi ne ekersen onu biçersin iyi analiz edin.
    Temad’ın yok olduğu yerde önceki gün ben ,o dün başkası yarın da diğerleri gidecektir ve bu kaçınılmazdır.
    Cavit Kayıkçı arkadaşımızı pes grubunda yazdığı sert yorumlardan dolayı attım, twitte spam yaptırdım, ama yüz yüze konuşunca bu davada başka bir yolda olmadığını anladım, elbette sivri çıkışlar insanların kafasında soru işaretleri yaratır, gerçekten Cavit kafası çalışan,yazılarıyla kanunları bilen ve hak arama konusunda ben gibi kafasına koyduğunu yapan ve tuttuğunu koparan yolda eee temad yoksa Adilhan abinin yazdığı gibi gönüllüler derneği var ben de aynı konuları yazıyorum :::Bu ülkede özgürlük varsa isteyen her Türk vatandaşı istediğini kişi veya kurumla görüşebilir.Ya bilinen sorunlarımızı çözün ya da çözmeye çalışanları aracılarınızla karalamayın. Gerçekten kendilerini yazar sananlar çirkinleşiyor ,çirkefleşiyor,çiğ hareketler yapıyor aman dikkat, saygılarımla.

  6. M.F.AKALP dedi ki:

    Ünlu siyasetçi Demirel akaryakıt yokluğunda “Mazot-benzin vadı da biz mi içtik”demişti. TEMAD sorunlarımız çözdü ya da çözmek için gerekli gayret gösterdi de bizler zaman geçsin diyerekten bir şeyler yapıyor mu görünüyoruz, niyet önemli niyet ilk genelkurmay görüşmesinde özellikle Sn.Civan konuyu kişiselleştirmiş biz de tepki vermiştik. Sn.Kayıkçı gitmiş derdini anlatmış gerçi sorunları bilmeyen kalmadı genelkurmay TEMAD yönetimi ile köprüleri attı iyi niyetli ise kalkar şu sorununuzu çözeceğim diye kesin bir teminatta bulunur biz de anlarız ,izleyip göreceğiz. Esenlikler diliyorum.

  7. Hüseyin Uysal dedi ki:

    Bu yazılanları okudukça mücadele azmimiz azalıyor. Beyler, böyle kavga ederek mi biz haklarımızı elde edeceğiz. Hiç düşünmüyor musunuz, haklarımızı korumak için TEMAD adında bir derneğimiz var;diğer tarafta onu eleştiren başka bir dernek…Sorduğumuzda her ikisi de astsubayların hakkını koruduğunu söylüyor.TEMAD’a Genel Kurmay ambargo koymuş…Diğer arkadaşlar biz görüşüyoruz diyor.Görmüyor musunuz baylar,bizi birbirimizi düşürüp hiçbir şey vermeden günlerini geçiriyorlar.Bu mücadelenin tek yeri var:O da; GENEL KURUL! Birbirimizi eleştireceğimize tek bir çatı altında toplanıp daha gür sesimizi çıkarmalıyız. Ben TEMAD dışında bu arkadaşların Genel Kurmayla görüşmelerini tasvip etmiyorum. Her zamanki gibi onların tuzağına düştüğümüzü düşünüyorum
    —————————————————————
    YÖNETİCİ NOTU.
    Sn.Uysal, TEMAD dışında başka bir derneğimiz yok, siz eleştirenlerin ayrı bir dernek olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eleştiri mükemmele ulaşmayı amaçlayan ve destek kadar gerekli olan bir olgudur.

  8. kadir kumru dedi ki:

    Kimin kimle görüştüğü önemli değil, Yalnız TEMAD adına sadece ve sadece TEMAD görüşebilir.Temad adına sizlerin görüşmeye de hakkınız yok.Bu sadece GENKUR un bizler arasına nifak sokmaktır.Sizler de bu oyuna gelmeyin.

  9. Atalay Akkaya dedi ki:

    Bizim temsilcimiz Temad diye bizler oturup bekleyecek miyiz? Bizler de mücadeleye katkı sağlamakla görevliyiz, dileyen dilediği ile görüşsün, bunun bölünme ile ilgisi olabilir mi? Hepimiz sonuçta bir şeyler yapıyoruz, hâttâ Temad bizden mesaj çekin, telefon edin diye istekte bulunmuyor mu? Art niyetsiz görüşmenin yararı olur, ön yargısız bekleyelim,görelim inşallah yararı olur.

  10. Haluk TIRAVOĞLU dedi ki:

    Sn. Kayıkçı; Öncelikle bana göre, her ne sebeple olursa olsun TEMAD’ı ya da muhaliflerinizi bu anlamda mahkemeye vermiş olmanız TEMAD’ın bekası ile ilgili samimiyetsizliğinizin bir göstergesi. Derneğimiz içinde mücadeleye devam ederek camiamızın güvenini tekrar kazanıp yolunuza devam edebilirdiniz. Eğer bir meseleniz varsa kendi iç meselemiz olarak kabul ederek mücadelenizi sürdürürdünüz. Bu yaptığınız bencilce ve fevri davranışlar kahve köşelerinde TEMAD’la ilgisi/bilgisi olmayan ya da lokallerde pişpirik oynayan sadece aidat ödeyen emekli assubayların “TEMAD NE YAPIYOR Kİ, TEMAD BANA NE VERECEK? NEDEN ÜYE OLAYIM?” söylemine çanak tuttu ve zaten tamamlayamadığımız örgütlenme sürecini büyük ölçüde sekteye uğrattı. Geçelim.

    Gelelim Genelkurmay 2.Başkanı ile görüşmenize;
    Öncelikle böyle bir hakkınız asla yok, daha da ötesi böyle bir hakka asla sahip değilsiniz. Siz kimsiniz? Ne hakla benim yasal temsilcim varken kendi kafanıza göre benim adıma Genelkurmayla buluşup görüşebiliyorsunuz. En azın bunun gerekçesini, söylenti olduğu üzere “ben kendi nam hesabıma haklarımı almak üzere, kendi adıma görüştüm” safsatasını yaymaktan vaz geçerek “Genelkurmay’ın assubayları bölmek, dayanışma ve birleşmesini engellemek için alet oldum” deme cesaretini ve mertliğini göstermeniz gerekir. Ben bu konuyu, yani sizin ziyaretinizi ve Genelkurmayın sizi davetini ciddiye bile almadığım için fazla konuşmayacağım. Sizi Genelkurmayla yaptığınız bu görüşme ile ilgili olarak vicdanınızla baş başa bırakıyorum.

    Şimdi de şu TEMAD’A KARŞI KAYBEDENLER KLUBÜ ÜYELERİNİN kurduğu sözde sendika olayına bir açıklık getirelim.

    Ben bu konuda çekincelerimi ve merakımı giderecek sorulardan teşkil yazdığım bir yazıya halen daha yanıt aramaktayım. Nedense hiçbir sözde sendika temsilcisi ya da sözde kurucusu veya sözde üyesi ve hatta bu sözde sendikanın sözde destekçisinden bir yanıt alamadım. Ben yine şahsi düşüncelerimi anlatan bu yazıyı paylaşayım da sizinde notunuzda bulunsun.

    “Bu sendika ne şekilde vücut bulmuştur? Yani bir emekli assubay gece yatmış sabah kalkmış boşver TEMAD’ı ben bir sendika kurayım demiş, tüm yazışmaları cebinden para vererek (ki sürece bakılırsa bu az buz bir para değil) yurt dışı (EURO-MIL) yurt içi bağlantılarını (Hükumet, ilgili bakanlıklar ve Genelkurmay ayağı) tamamlayarak kurulum aşamasına getirmiş ve bugünlere mi gelmiştir BU BİR.

    Eğer bu sendika kurulacaksa kurucu başkanı kim tarafından önerilmiş? Kim tarafından desteklenmiş? Kim tarafından finanse edilmiştir? BU İKİ

    Eğer böyle bir sendika kurulacaksa yani böyle bir örgütlenmeye ihtiyaç varsa Türkiye’de emekli assubay denilince akla gelen ilk tüzel kişiliği olan, 43.000 kayıtlı üyesiyle, 90 küsur şubesiyle, teşkilat yapısıyla, SEÇİLMİŞ bila ücret gönüllü kahraman emekli assubaylardan oluşan ilçe başkanları ve gönüllü yönetim kurulları çalışanlarıyla kendi hiyerarşisini kurmuş TEMAD düşünülmemiş de yeni bir oluşuma gidilerek devşirme bir yapının vücut bulması için çaba mı harcanmaktadır? BU ÜÇ

    Bence sözde emekli assubaylar sendikasının kuruluş amacı, son dönemlerde kendi öz kaynaklarıyla maddi manevi desteklerle gücünü üyeleri olan kahraman, cefakar ve vefakar emekli assubaylardan alan biz emeklilerin dört gözle, muvazzaf arkadaşlarımızı n da ahd-e vefa duygularıyla can-ı gönülden destekledikleri gönül birlikteliğini sıcacık duygularını yürekten hissettiğimiz, önlenemeyen yükselişini ve artık “çok olan” gittikçe güçlenerek bendini aşan bir örgütlenme sürecine girdiğini çaresizce sezinleyen ve asla bizim adımızı zikretmemekte özen gösteren bir kısım muhataplarımızın desteklediği ve bence finanse ettiği, tek yasal temsilcimiz TEMAD’ı önce bölmek, itibarsızlaştırmak ve sonra da yok etmek midir? BU DÖRT.

    Hem TEMAD’lı hem sendikalı olunmaz yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Hem nalına hem mıhına oh ne güzel. Dün Bayraklı TEMAD Şubemizde sohbet ederken yıllık 60 TL. üye aidatını ödeyebilmek için 2 taksite bölme önerisini utana sıkıla ifade eden emekli assubay kardeşlerimiz arkadaşlarımız, ağabeylerimizden bir de sendika aidatı alacaksınız öyle mi? Geçelim bunları. Her emekli assubayın görevi öncelikli olarak TEMAD çatısı altında örgütlenme sürecini tamamlayıp hesap soracak gücü yaratmak olmalıdır. Bu, şu an itibarıyle kısmen başarılmıştır. Yani bazıları için artık durum vahimdir. Klasik BÖL, PARÇALA, YOK ET tezgahı kurulmuş düğmeye basılmıştır. Sizlere hayırlı olsun ama biz yılmayacağız, haklı mücadelemize tek yasal temsilcimiz TEMAD çatısı altında devam edeceğiz. O Genelkurmay bu masaya yani karşımıza OTURACAK, bizim sermayemiz; yüreğimiz, inancımız. İnanıyoruz başaracağız BU BEŞ.

    Sağlıcakla kalınız.

    Haluk TIRAVOĞLU
    (E)Dz.Tls.Kd.Bçvş.”

  11. Cavit KAYIKCI dedi ki:

    Haluk bey, ben TEMAD’ı değil TEMAD yönetimini mahkemeye verdim olağanüstü genel kurulda bana yapılan haksızlığı bilmediğiniz belli oldu, aday olmama rağmen konuşturulmadım, divana verdiğim dilekçelerim işlem görmedi,bu durumda hakkımı mahkemede aramak yanlış mı, aramayıp hukuksuzluğa sessiz mi kalsaydım?

    Genelkurmayla görüşme hakkım neden olmasın? Yasal engel mi var,görüşme çıkmazdan, çaresizlikten gerçekleşti. Bizi temsil ettiğini ifade edenler, haklarımızı korumak diplomasi içinde hareket etmek yerine Genelkurmay lağv edilsin diyerek bağları koparmasaydılar kimse Genelkurmaya gitmezdi.
    Astsubayları bölmek gibi bir düşüncem olamaz,seçilirken verdikleri sözleri tutmayanlar maddi ve manevi onca desteği boşa harcayanlar toplumu hayal kırıklığına uğratarak farklı girişimlere sevk edenler bunun sorumlusudur. Sendika konusu şu aşamada benim ilgi alanımda değil, ancak yıllardır buzdolabında olan sendika fikri başarısızlık yüzünden çıktı. Ben kimseye alet olacak yapıda değilim ancak Genelkurmayı yerden yere vuran ama haklarımızla ilgili tekliflere işlem yapmayan İktidara toz kondurmayanları da sorgulayın isterseniz. Ön yargı ile değil belirttiğiniz vicdanınızla eleştiri yapmanızı ve mevcut genel merkeze susmak, oturmak yerine haklarımız için gayret göstermesini önermenizi tavsiye ederim.

  12. Taner Haydar KOÇAK dedi ki:

    Kişiler istedikleri ile görüşür. Ama örgütlü olanlar örgütlerinin çizdiği yolun dışına çıkmaz. Başarı adına kabul görmeyen bir strateji dahi olsa sonucunu bekler, disiplin içinde uyar. TEMAD’ı mahkemeye veren birinin örgütlü toplumun içinde olan biri olmadığı ve kişisel ayağından koskoca örgüt bütünlüğüne zarar verdiği malumdur. Eğer bu kişisel girişimle bir hak alınmış olacaksa yani o nedenle biz hak verdik (ihtimal diyorum)denecekse kimse kusura bakmasın bu 10 binlerce üyesi olan TEMAD’ı yok sayma, üyeleriyle alay etme olurki onu kabul etmek bizleri onursuz kılar. Bu hakları zaten alacağız. Bunu vereceklerde bu tür ayak oyunlarıyla kimseyi kandırmaya kalkmasın. Bu camia bunu yemeyecektir. İhanet edenler ettikleri ile kalırlar. Onurlu mücadelenin önderi TEMAD yönetimi olmaya devam edecek, kabul edilse de edilmese de haklar alındığı anda kişiler değil, TEMAD olacaktır. Kimse on binleri aptal yerine koyamaz. Bu amaçla ”TSK deki hiyerarşiyi, birlik beraberliği bozma ve muvazzaflarıda kullanarak,tahrik ederek ” isyana teşvik” etme iddiası içeren bir kanaat raporu ile bir muvazzafı ve TEMAD’ı sindirme amaçlı bir dava ile onbinlerce Assubaya iftira atamaz. TSK dan birileri kendi veya üst makamlarının talimatı(tabi kurumsal değil keyfiyetle verilen) ile bu iftiraları atarsa 10 Haziran 2014 günü saat 09.30 dan itibaren(dosya aşamasında alamadıkları ifadeyi alma adına kontrolümüzle ertelettiğimiz tarih) arkasında durmak ve sonucuna katlanmak zorunda kalır. Çünkü artık davadaki sonuç yargılanacak muvazzaf için şahsi değil, TEMAD’ın,tüm camianın her türlü iftira ve yalana,dolana,keyfiyetlere dur diyerek hak alma adına var olan mücadelesinin kazanılmasına endeskli olduğu bilinmelidir.Burda en kötü sonuç o muvazzafa ama en iyi sonuç TEMAD ve camiasına çıkacaksa örgütlü toplumun kazanımı adına kabulümdür. Ancak bu tezgâh ters teper. Kimse Onbinlerin temsilcisi TEMAD’a sırt çevirip,1 kişiyi muhatap alarak,baskı ve keyfiyetle yalanı dolanı gözdağı olarak sunarak koskoca onurlu bir camiaya leke çalamaz.Buna da izin vermeyiz.Çünkü Muvazzaf Assubaysam köle de değilim.

  13. Taner Haydar KOÇAK dedi ki:

    Sayın Kayıkçının TEMAD’ı yıkıcı(ama yumoş kullanılmış) yazısı bile yine yayınlandı,benim yazı yine piyasa da yok.Biraz daha beklerim ama çifte standarta boyun eğmem. Bunuda her zamanki gibi yanlış anlayıpta tehdit olarak algılamayın.Özgür söylemimin yayınlanması konusunda mücadeleyede devam edeceğimi söylüyorum.Bende bıkma olmaz.Çünkü muvazzaf assubaysam köle de değilim.Üzgünüm.

  14. atilla abaylı dedi ki:

    İŞTE AYNİ YERDEYİZ.!

    Demokratikleşmeyi tamamlamış,her yönü ile vatandaşının hak ve hukukuna önem veren ve ;
    Bunu yasal zeminlerde sürdüren bildigim kadarı ile 39 ülke sendika ve euromil çatısı altında toplanmışlardır.
    Keşke yaşadıgımız bu güzel ülkede gerçek demokratik sistem tam anlamı ile çalışsa ve biz askerler de bu sisteme dahil olsak. Bu konunun suresini bilemem ülkemizde de gerçekleşecektir günü ve zamanı geldiginde…Yanlış adam ,yanlış zaman konusu tartışılır.

    Genel kurmay ile hatlar kesik,köprüler yıkılmış haklarımız konusunda istişare yok,sonuç yok toplum kazandığı sinerjiyi kaybetmek üzere…. Bizler dün olduğu gibi bugün de yarında yüreğimizde mücadele kararlılığı ile katkı sağlayacağız bunun için izacet alaçagız hiç bir makam ve yer yoktur.
    Temad ve sendika konusu ,bölme ,parçalama konuları genel bir zeminde kendine yer bulur.
    Saygılarımla..
    ——————————————————–
    YÖNETİCİ NOTU: Sn.Abaylı site yönetiminin ve üyelerimizin büyük çoğunluğunun sendika konusunda olumsuz düşüncelerini bu konudaki yazılarda belirttik 39 ülkede askeri sendika olabilir onlarda sınırsız özgürlük adalet ve insana saygı var biz o ülkeler düzeyine geldiğimiz zaman zaten sorunlarımız sendikaya gerek kalmadan çözülecektir.

  15. Taner Haydar KOÇAK dedi ki:

    1………..Başlığa Yorum.
    Kişiler istedikleri ile görüşür. Ama örgütlü olanlar örgütlerinin çizdiği yolun dışına çıkmaz. Başarı adına kabul görmeyen bir strateji dahi olsa sonucunu bekler, disiplin içinde uyar. TEMAD’ı mahkemeye veren birinin örgütlü toplumun içinde olan biri olmadığı ve kişisel ayağından koskoca örgüt bütünlüğüne zarar verdiği malumdur. Eğer bu kişisel girişimle bir hak alınmış olacaksa yani o nedenle biz hak verdik (ihtimal diyorum)denecekse kimse kusura bakmasın bu 10 binlerce üyesi olan TEMAD’ı yok sayma, üyeleriyle alay etme olurki onu kabul etmek bizleri onursuz kılar. Bu hakları zaten alacağız. Bunu vereceklerde bu tür ayak oyunlarıyla kimseyi kandırmaya kalkmasın. Bu camia bunu yemeyecektir. İhanet edenler ettikleri ile kalırlar. Onurlu mücadelenin önderi TEMAD yönetimi olmaya devam edecek, kabul edilse de edilmese de haklar alındığı anda kişiler değil, TEMAD olacaktır. Kimse on binleri aptal yerine koyamaz. Bu amaçla ”TSK deki hiyerarşiyi, birlik beraberliği bozma ve muvazzaflarıda kullanarak,tahrik ederek ” isyana teşvik” etme iddiası içeren bir kanaat raporu ile bir muvazzafı ve TEMAD’ı sindirme amaçlı bir dava ile onbinlerce Assubaya iftira atamaz. TSK dan birileri kendi veya üst makamlarının talimatı(tabi kurumsal değil keyfiyetle verilen) ile bu iftiraları atarsa 10 Haziran 2014 günü saat 09.30 dan itibaren(dosya aşamasında alamadıkları ifadeyi alma adına kontrolümüzle ertelettiğimiz tarih) arkasında durmak ve sonucuna katlanmak zorunda kalır. Çünkü artık davadaki sonuç yargılanacak muvazzaf için şahsi değil, TEMAD’ın,tüm camianın her türlü iftira ve yalana,dolana,keyfiyetlere dur diyerek hak alma adına var olan mücadelesinin kazanılmasına endeskli olduğu bilinmelidir.Burda en kötü sonuç o muvazzafa ama en iyi sonuç TEMAD ve camiasına çıkacaksa örgütlü toplumun kazanımı adına kabulümdür. Ancak bu tezgâh ters teper. Kimse Onbinlerin temsilcisi TEMAD’a sırt çevirip,1 kişiyi muhatap alarak,baskı ve keyfiyetle yalanı dolanı gözdağı olarak sunarak koskoca onurlu bir camiaya leke çalamaz.Buna da izin vermeyiz.Çünkü Muvazzaf Assubaysam köle de değilim. 18.05.2014
    YAYINLANMADI.
    ……………Yayınlanmadığı için sabredeceğim mesajı.

    Sayın Kayıkçının TEMAD’ı yıkıcı(ama yumoş kullanılmış) yazısı bile yine yayınlandı,benim yazı yine piyasa da yok.Biraz daha beklerim ama çifte standarta boyun eğmem. Bunuda her zamanki gibi yanlış anlayıpta tehdit olarak algılamayın.Özgür söylemimin yayınlanması konusunda mücadeleyede devam edeceğimi söylüyorum.Bende bıkma olmaz.Çünkü muvazzaf assubaysam köle de değilim.Üzgünüm.
    …………….Yine Yayınlanmadı. Ama benden sonra Sayın Kayıkçı nın yeni mesajı yayınlandı. Buda ona yayınlanmayacakta olsa yanıtım.
    Bunlara rağmen Fış Fış Kayıkçı nın takiye dolu, geçmişi ve yaşananları bilen biri olarak inanılası gelmeyen sütten çıkmış ak kaşık edası ile TEMAD yönetimine ‘’’’’’Bizi temsil ettiğini ifade edenler, haklarımızı korumak diplomasi içinde hareket etmek yerine Genelkurmay lağv edilsin diyerek bağları koparmasaydılar kimse Genelkurmaya gitmezdi.’’’’’’ Diyecek kadar geçmişten bi haberse ona derim ki 50-60 sene bu sözler söylenmedi de ne elde edildi de bu onurlu duruş sonunda kaybımız ne oldu? Sendika toplantısında bana ‘’ seni 2 nci başkana şikayet ettim,onu atın dedim ama 2 nci Başkan ,herkesi olur ama o olmaz’’ diyerek ikilinin samimiyetinin geldiği nokta ile sanıyorum göz dağı verme düşüncesi için söylendi. Bakın bu söylem herkesi korkuturda asıl o bana olmaz.Benim için ‘’TEMAD’ın Faaliyetlerine Aktif,Fanatik ve Pervasızca katılmak’’’ diyerek yapılan suçlama,Ölüm orucu ve sonrasında(ki bunun hesabı sorulduğu günden sonra bizzat komutana ”kurdele hiç çıkarılmayacak” diyerek kararlılık gösterilerek halada durmaktadır) arabama siyah kurdele takmamın resimleri ile Assubaysam köle de değilim sloganının da Suç dosyasına girmiş olması gurumdur. Yani Onursuz Astsubay olmaktansa atılan ama onuru ve hakkı için atılan astsubay olurum. Bunu da reklam olarak görecek düşünce özürlüsü beyinlere geçmiş olsun diyorum. Yapamayacağını küçümseme.Ben muvazzaf assubaysam köle değilim.19.05.2014
    Belki yayınlanır.Bir süre daha bekliyorum. Bu son tabiki.Sonra SAMSUN çıkartması zorunluluktur.Kabul görülmese de Saygıyla. 14:04

  16. Ali AKKAŞ dedi ki:

    Cavit Kayıkçı ve Bülent Civan’ı esefle kınıyorum. TEMAD’ı da övgüyle anamıyorum. maddi imkansızlıklardan dem vurarak bir şeyler yapamayan eski TEMAD yönetimi ve eski zihniyetteki zatı muhteremler şahsi sıkıntılarını anlatmaya gidiyorlar. Kime? Seni röportajında çaycı ile aynı kefeye koyan zatı muhteremin yanına. Adama demezler mi? Çaycı ile Genel Müdür aynı masada oturur mu? Kast sistemi buna cevaz verir mi? Sorununu biliyoruz ama bunun çözüm yeri maalesef kişilerin kapı kulluğu değil, STK olan TEMAD, Bürokrasinin başı ve Siyasetin başıdır. Kişisel olarak gittiğinizde o görüşmenin adı çay muhabbetinden öteye geçemez geçmemeli de devlet geleneğinde bu vardır. Temad ile ilgili sıkıntınız elbette haklı olabilir ama inandırıcılığınız olmadığından dolayı seçilememiş siniz veya konuşturulmamış sınız. Bundan dolayı zor üye toplayan, aidatlarını düzenli toplayamayan bir kuruluşa böyle habire çamur atarsanız bu oluşumun zaferi bir başka bahara değil bir başka çağa kalır beyler. Yaşınızı başınızı almışsınız ama bazı şeyleri alamamışsınız. Kimse sizi 4’üncü dereceden, 3 ve 2’nci dereceden bu teşkilattan kovmadı sizler bu sistemden kaçtınız açtırmayın ağzımı. Kuş kadar ticari zekanızla büyük paralar kazanacağınızı zannedip arkanıza bakmadan kaçtınız sonrasında ise Gnkur.Bşk.lığının kapısında ağlıyorsunuz. Beyler O Generaller sizin derdinizi bilse de çare olmayacak ön yargılı insanlardan çözüm beklemeniz hata Sokaklara çıkacağız, bağıracağız gün gelecek gaz ve cop da yiyeceğiz ama generallerden bir şey istemeyeceğiz. Unutmayın GENERALLERDE BU DEVLETİN MEMURUDUR. Aynı Astsubaylar gibi.

  17. Ersen Gürpınar dedi ki:

    Sayın Akkaş
    Eleştiri herkesin hakkıdır, siz de Gnkur. 2’nci başkanı ile görüşen arkadaşların görüşme gerekçesini samimi bulmayabilir katılmayabilirsiniz. Siz katılmamakla kalmamış esefle kınamışsınız muhatabı o kişilerdir eski yönetimin acizliği yeni yönetimin verilen destekleri kullanamaması da eleştiri konusu yapılabilir; ANCAK 4-3-2 dereceden emekli olan arkadaşlarımızla ilgili yazdıklarınıza gelince orada durun…
    Kimin hangi şartlarda görev yaptığını, kimin hak ederek, kimin yalakalıkla birinci dereceye ulaştığını ahkam keserek bilemezsiniz. Devlet memurlarına sicilen tanına 1’inci derece hakkı assubaylara genelkurmayın adaletsizliği ve ön yargısı ile tam 10 yıl sonra tanındı. On binlerce kişi, artık terfim yok,görevin şartları ağır, baskılar başımı derde sokabilir diyerek ayrılmalarını siz” kuş kadar ticari zekanız ile para kazanacağınızı zannedip kaçtınız” derseniz sizin de kuş kadar bile beyninizin olmadığına hükmedilir. Örneğin, ben yüksek okul mezunuyum, benim zamanımda assubaylara 1’inci derece hakkı sadece yüksek okul mezunlarına tanınıyordu, birinci derece için sicile de ihtiyacım olmadığı halde ben 2 nedenle kaçar gibi emekli oldum! 1’incisi dereceler arasında şimdiki gibi adaletsizlik yoktu, 2’ncisi assubaylara yapılan haksızlığı,hukuksuzluğu insan onuruna aykırı davranışlara karşı çıktığım için sakıncalı personel olarak sürgünler gördüm, son tayinimde çocuklarımın üniversite çağında kuş uçmaz kervan geçmez bir yere olduğundan onların geleceğini düşünüp lanet olsun diyerek emekli oldum, bu durumda olan binlerce kişi varken işi para kazanma hırsına bağlamak kelimenin en hafifi ile haksızlıktır. Kendi pencerenizden bakarken karşınızdakinin neler çektiğini anlamanız mümkün değilse en azından saygı göstererek insancıl bir yaklaşımda bulunmak gerekiyor. Bu ülkede demokrasi kağıt üzerinde olduğundan ne yazık ki sorunlarımızın kaynağı olan genelkurmay aynı zamanda çözüm adresidir; ANCAK assubay huzursuz ise ordunun huzurlu olması mümkün olmayacağından ADALETİN HERKES İÇİN OLDUĞUNU HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ VE SESİMİZ BİR GÜN MUTLAKA YANKI BULACAKTIR, onun için birbirimizi suçlamak yerine birlikte mücadeleye katkı sağlamaya devam etmeliyiz…

  18. Ali AKKAŞ dedi ki:

    Sayın Ersen ağabeyime cevap; Bende üniversite mezunu bir astsubayim. Kuş beyinli olduğumu dusunmuyorum. Surgun derseniz sadece Ankara da 8 senede 7 yer gezdirdiler acisini iyi bilirim. Birileri Komutanım en iyisini sen bilirsin derken kanunun emretmedigi seyleri yapmadigim ve elestirdigimden devre sonuncusuydum. Astsubaylara yapilan zulume sizin kadar duyarli oldugum icin konusmam gereken yerde konuştum. Amirlerime yalakalik ve dalkavukluk yapmadım, yapanlari gördükçe kendimden tiksindim. O yalakalari duzeltebildim mi? Maalesef ruhunda var adamın. 2 ve 4 un u derecen emekliye ayrilanlardan sadece hakli gerekce olarak gordugum tek şey ahlaksiz amirlerle calisanlari kastedmiyorum. Ama mesaide is yapmayip, herseyi amirin uzerine atip, kendini hakli gostermeye calisan kel ve fodullari kasteddim. Bu sekilde davrananlarin yuzunden bu camia bu duruma geldi. Bana cayci muamelesi yapan kisi yasal temsilciyi ekarte edip, bu adamlarla gorusuyorsa yineliyorum sadece cay kahve muhabbeti olur Çözüm olmaz. Dik duramazsaniz karsinizdakinin size karsi dusuncesini ogrenemezsiniz, sadece ayakkabilarinin parlakligini görürsünüz. Milletin yana yakila istedigi Kktc den emekli oldum. Orada da muhaliftim.

  19. Ali AKKAŞ dedi ki:

    Biraz vücut dilinden anliyorsaniz fotoğrafı analiz edermisiniz ?

  20. Ali AKKAŞ dedi ki:

    ÖZELDEN YANIT VERDİM E.G
    Sayın Gürpınar, Sizin [b]”ANCAK 4-3-2 dereceden emekli olan arkadaşlarımızla ilgili yazdıklarınıza gelince orada durun…”[/b] Burada azarlar gibi tavır takınmanızı anlayamadım. Bakınız; amirin ahlaksız keyfiyetinden demedim bu gibi emekli olanları tenzih ettiğimden yazmadım.n Önyargı ile baktığınızdan serzenişinizin dozu artmış aynı benim gibi. Kimin hangi şartlarda görev yaptığını az çok biliyorum. Bende bu TSK’ya 23 yıl 6 ayımı verdim.(Öğrencilik hariç.

    “[b]Kimin hangi şartlarda görev yaptığını, kimin hak ederek, kimin yalakalıkla birinci dereceye ulaştığını ahkam keserek bilemezsiniz. Devlet memurlarına sicilen tanına 1’inci derece hakkı assubaylara genelkurmayın adaletsizliği ve ön yargısı ile tam 10 yıl sonra tanındı.[/b]”Kimlerin nasıl 1’inci dereceye düştüklerini de gördüm. Bu şekilde düşmemek için 42 yaşında Üniversite bitirdim.

    “[b]On binlerce kişi, artık terfim yok,görevin şartları ağır, baskılar başımı derde sokabilir diyerek ayrılmalarını siz” kuş kadar ticari zekanız ile para kazanacağınızı zannedip kaçtınız” derseniz sizin de kuş kadar bile beyninizin olmadığına hükmedilir. Örneğin, ben yüksek okul mezunuyum, benim zamanımda assubaylara 1’inci derece hakkı sadece yüksek okul mezunlarına tanınıyordu, birinci derece için sicile de ihtiyacım olmadığı halde ben 2 nedenle kaçar gibi emekli oldum! 1’incisi dereceler arasında şimdiki gibi adaletsizlik yoktu, 2’ncisi assubaylara yapılan haksızlığı,huku ksuzluğu insan onuruna aykırı davranışlara karşı çıktığım için sakıncalı personel olarak sürgünler gördüm, son tayinimde çocuklarımın üniversite çağında kuş uçmaz kervan geçmez bir yere olduğundan onların geleceğini düşünüp lanet olsun diyerek emekli oldum, bu durumda olan binlerce kişi varken işi para kazanma hırsına bağlamak kelimenin en hafifi ile haksızlıktır. Kendi pencerenizden bakarken karşınızdakinin neler çektiğini anlamanız mümkün değilse en azından saygı göstererek insancıl bir yaklaşımda bulunmak gerekiyor.[/b]” Başım derde girmesin lanet olsun ben emekli olup defolup gideyim diyenlerin haklı olanlarının yanında bir o kadar da haksız olanları var. Hayat düsturum hak edene saygı hak edene yergidir. Çalışmıyor ve kaytarıyorsam o para da bana haramdır. Kendi pencerenizden derken ben şu anda taze emekli olarak hamallık yaparak egomu terbiye etmeye birde üçbeş kuruş kazanmaya çalışıyorum. Bundan utanıyor muyum? ASLA Astsubaylığımdan utanmadığım gibi bundan da utanmıyorum. Demokrasiden bahsetmişsiniz, adaletten bahsetmişsiniz. Ben Türkiye’deki demokrasiye ve adalete fazla inanmıyorum. Adalet değil hakkımı istiyorum. Hakkımı da alabilmek için meydanlara koşuyorum. dilim döndüğünce yapılan adaletsizlikleri anlatmaya çalışıyorum. Bu gün seçim var. Gitmeyi planladığım seçime ben gitmeyeceğim. Nedeni ise bu sizin baktığınız pencere. Sürgünden bahsetmişsiniz ben yeni evlendiğimde eşimden ayırdılar Bingöl’e izinden geç döndüğüm için Tb.K.nın keyfiyetiyle gezmediğim ilçe kalmadı, hastalandım inanmadılar 1 sene sonra hv. değişimim bitince katıldığımda hala vatan haini damgası yedim. 2’nci tercihim olan Rize As.Ş.Bşk.lığını Daire Başkanının zulmünden dolayı isteyen astsubay olmadığından tercihime gidebildim. Ankara’ya geldim 8 senede 7 tayin gördüm. Birlik değiştirme yazımı kendim yazıp imzalattım. (Dediğiniz sürülme yazısını) Kanun hilafında iş yapmam deyince azarlandım, odadan kovuldum. ama yine pes etmedim mücadelemi bırakmadım. her gittiğim yerde ahlaksızlığa ve bölücülüğe karşı direndim. Odamdan astsubay çavuşu çıkardıysam Bl.K.ve S3’ü de çıkardım. Bana zarar verenlerin büyük çoğunluğu meslektaşlarım olduğu halde TEMAD’ın yaptığı eylemlere muvazzaf iken katıldım. YİNE SÖYLÜYORUM. KAYIKCI VE CİVANI KINIYORUM. YASAL TEMSİLCİ DURURKEN GÖRÜŞMELERİ ETİK DEĞİL. DEVLET BAŞKANI DURURKEN ŞİRKET SAHİBİNİN DEVLET ADINA BAŞKA BİR DEVLETLE GÖRÜŞMESİ KABUL EDİLEMEZSE BU ŞEKİLDEKİ GÖRÜŞME DE KABUL EDİLEMEZ. SEVMESEK DE BAZI ŞEYLERİNİ TASVİP ETMESEK DE GÖRÜŞME MERCİİ TEMAD’dır. TEMAD BAŞKANI SÖYLEMLERİNİ DÜZELTİP, KURUMSAL KONUŞACAK, GENELKURMAY DA ASTSUBAYLAR İLE İLGİLİ YAPACAĞI DÜZENLEMEYİ TEMAD İLE GÖRÜŞEREK YAPACAKTIR. AKSİ TAKDİRDE KAYBEDENLERDEN OLURUZ…

  21. Ersen Gürpınar dedi ki:

    Sevgili Akkaş kardeşim
    Ben size kuş beyinli demedim ve de kişiliğinizi yargılamadım. Yorumumu lütfen bir kez daha okursanız böyle bir suçlamada bulunursanız sizi de suçlarlar dedim. Yapılan hareketi yazılan yazıyı tasvip etmeyebilirsiniz eleştiri hakkınızı kullanırsınız ama siz maalesef istisna demeden 4-3-2 dereceden emeklileri genellediniz, ben de bunun haksızlığını vurguladım.Siz,gerek bana özel olarak yazdığınız yanıtınızda gerekse yukarıdaki yorumunuzda istisnalar diye bahsedip zaten büyük haksızlık ve hukuksuzluk içinde bulunan 4-3-2 derecedeki arkadaşlarımızı genelleme yaparak suçlamasaydınız ben de size o uyarıyı yapmazdım. Elbette art niyetli olmadığınızı biliyor ve düşünüyorum konu anlaşılmıştır iyi günler.

  22. ABDULLAH KAYA dedi ki:

    Sayın Akkaş;

    Karakter (ıra) sonradan kazanımlarla birlikte artar, kayıplarla azalır..Doğuştan getirilir, ölümle götürülür.

    Mesleğimiz zordur, biz de sıkıntılar çektik ve mücadele ettik. Ama inanın çalışkanlığımızla bir çok ağabeyimiz gibi başarı ve mutluluğu yakaladık.

    Tabii ki bu biraz da şans meselesi. İyi insanlarla çalışırsan birliğiniz Cennet, kötülerle çalışırsanız Cehennem gibidir.

    Temsilen GenKur 2’nci Başkanını ziyaret eden Sayın Kayıkcı kardeşimizi iyi yönden görmeye çalışınız.

    Davamıza hizmet herkesin görevidir. Bu Temad kanalıyla olabilir başka kanallardan da olabilir.

    Mesele Lisandır ve bu ”Kuş dili” ancak ”diplomasi” de kendini anlatabilir.

    Yaşasın Türk Milleti, Yaşasın Türk Ordusu.

  23. Tayyar YILDIRIM dedi ki:

    22 Ağustos 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulda Divan Heyetinde bulunan birisi olarak söylemek isterim ki; tüm başkan adaylarına, Divan Heyetinin önerisi üzerine Genel Kurula danışılmış ve her konuşmacıya Genel Kurul tarafından 10’ar dakikalık söz hakkı verilmiştir. Bu meyanda tüm adaylar bu haklarını kullanmışlar ama Sayın Cavit Kayıkçı, defalarca anons edilmesine rağmen salonda bulunmadığı için söz hakkını kullanamamıştır. Dolayısıyla “Gnl. Bşk. Adaylarına söz hakkı verilmediği” iddiası tamamen yanlış bir iddiadır. Saygıyla.