TEMAD GENEL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Saygıdeğer Meslektaşlarımız 

Bizler kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda,azgın denizlerde bazıları için macera olsun diye 24 saat tahammül edemeyeceği şartlarda üstelik canımızı ortaya koyarak görev yapıyoruz ama adalet bizden esirgeniyor. 

Hangi kurum bir emirle ölüme gönderdiği assubaylarından  büroda görevli birçok memurun başlangıç derecesini esirger?

Yasalardaki tarif ve uygulamaya göre subayın yardımcısı olan kendi TMK görevlerinin yanı sıra ek görev olarak subay kadrolarında ihtihdam edilen assubaylardan subayın aldığı tazminatların bir tekini dahi çok görür ?

Maalesef kahrolası ön yargı bizi bu haksızlık ve hukuksuzluğa mahkum etmiştir. Haklı mücadelemizde yasal temsilcimiz elbette TEMAD yönetimidir; ancak mücadele kimsenin tekelinde olmadığı için özverili assubay sevdalısı arkadaşlarımız da mücadeleye büyük katkılar sunmaktadır kendilerine müteşekkiriz. Bu arada elbette mücadeleyi kişisel ego ve çıkarlarına alet edenler var bunları ibretle izliyoruz.

Son günlerde bazı arkadaşlarımız iyi niyetle siyasi ve askeri otorite ile görüşmeler yapmış açıklamalarında bazı konular kavram kargaşası yaratmıştır. Özellikle ziyaret edilen MS Komisyonu Başkanı Başlangıç derecelerimiz ve tazminatlar konusunda beklentimizin olmaması gerektiğini bu arkadaşlara ifade etmişler. Bizler  görüşülmekte olan askerlik yasasında özlük haklarımızın olabileceği beklentisinin bu yasada olmadığının ifade edildiğini düşünerek bu konuda TEMAD yönetimin açıklama yapmasını beklediğimizi belirtmiştik. İşte beklenen o açıklamayı bilgilerinize sunuyor ve imtiyaz değil adalet talebimizin gerçekleşmesini bekliyoruz 

 

TEMAD GENEL BAŞKANI SN.HAMZA DÜRGEN'İN AÇIKLAMASI 

Değerli Üyelerimiz,

TEMAD Genel Başkanlık görevini aldığımız 30 KASIM 2017 tarihinden bu güne kadar çalışmalarımızda önceliği, yıllardır beklentimiz olan “Görev Tazminatı ve Mesleğe Başlangıç Derecesi (9/2-8/1)” başta olmak üzere ilgili kurumlar ve yetkililerle en etkin bir şekilde görüşerek yürütüyoruz.

TEMAD olarak çalışmalarımız sonucunda, öncelikle Mesleğe Başlama Derecemiz (9/2-8/1) devlet gündemine alınmış olup Tazminat konusunda ilgili Bakanlığımız (MSB), konuyla ilgili bir çalışma başlatmıştır. Derneğimiz de süreci yakından takip etmektedir.

Bu güne kadar görülmüştür ki bireysel, yetkisiz kişi ve kuruluşlarla görüşülen konularda herhangi bir sonuç alınamamıştır.

Son günlerde kurumsal yapı ve kültürden uzak bazı kişiler Astsubayların sorunlarını yetkisiz ve ilgisiz birim ve kişilerle görüşerek gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaparak, haklı taleplerimiz için verilen mücadele ruhuna olumsuzluk yüklemeye çalışmaktadırlar.

TEMAD kurulduğu günden bu güne kadar yaptığı çalışmalarla Emekli Astsubaylar ve meslektaşlarının gerçek temsilcisi olduğunu kamuoyunda göstermiş ve takdirini kazanmıştır.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye genelinde 96 Şubesi ve on binlerce üyeleri ile birlikte; ilkeli, kararlı, akla ve bilme dayalı politikalarla hak arama mücadelesine devam etmektedir.

Emekli Astsubaylar Kamuoyuna Saygılarımla.

Hamza DÜRGEN  TEMAD Gn.Bşk.

Not. 29 MAYIS 2019 tarihinde sosyal medyada yayınlanmıştır

 

 

Ögeyi Oylayın
(1 Oylayın)
Son Düzenlenme Çarşamba, 29 Mayıs 2019 22:01

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 İsmail Uçar 12-10-2019 10:30
MSB Sayın Hulusi Akar bizi bayağı umutlandırmıştı ama yine ortada birşey yok herhalde Astsubayların yıllardır süregelen kaderi bu
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ