Baykan'da terör saldırısı: 1 Assubay şehit oldu, 2 asker yaralandı.

24 Temmuz 2017

ŞEHİT ASKER DÜZENLENEN TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Baykan İlçesi'ne bağlı Çukurca Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Assubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi törenle, memleketi Tokat'a uğurlandı.

Siirt 3'üncü Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Aydoğan Birgiç, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabunun katafalka konulmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi okunmasıyla devam etti.

Ä°l Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duaların ardından konuÅŸan Vali Atik, teröristlerin amaçlarına ulaÅŸmayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Baykan İlçemize bağlı Çukurca Köyü'nden, ilçe merkezine intikal haindeyken bölücü terör örgütü PKK'lı hain teröristlerce düzenlenen kalleş saldırıda şehadete yürüyen Asb.Yakup Akdağ'a yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidimizin kanı yerde kalmayarak.

Bu canilerin etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyona devam edilmektedir.

Bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırılar, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki, hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Bu kalleşçe saldırılar, bizleri terörle mücadelede azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir."

Konuşmanın ardından evli, bir erkek çocuk babası şehit Jandarma Assubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı.

YILIN ANNESİ SEÇİLMİŞTİ

Geçtiğimiz 10 Mayıs’ta Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Haftası programında 'Serebral Palsi' hastası engelli kızı Sevda Akdağ'a bakan anne Güllüzar Akdağ yılın annesi seçilmişti.

Åžehit Jandarma Assubay ÃœstçavuÅŸ Yakup AkdaÄŸ sosyal medya hesabından yılın annesi seçilen Güllüzar AkdaÄŸ ve kardeÅŸinin ödül alırken çekilen fotoÄŸrafını paylaÅŸarak, 'Ä°ÅŸte benim annem yılın annesi.

Yıllardır verdiÄŸin emek bu dünyada da birileri tarafından fark edildi' diye yazmıştı.

13 TEMMUZ'DA DOÄžUM GÃœNÃœNÃœ KUTLAMIÅž

Şehit Assubay Yakup Akdağ’ın sosyal medya hesabından 13 Temmuz'da silah arkadaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlarken çekilen fotoğraflarını paylaştığı görüldü.

Ev hanımı Serap Akdağ ile evli ve 6 yaşında Alptuğ Akdağ isminde bir çocuğu olan şehit assubay Akdağ'ın cenazesi yarın Tokat’ta düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.,

DHA


Hazırlayan : Mete YANIKÇI

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ