Bu sayfayı yazdır

Şehit korucu toprağa verildi, şehit assubay memleketine uğurlandı.

15 Nisan 2017

VAN'ın Çatak İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin menfeze yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan güvenlik korucusu Kasım Sancar (30) toprağa verililerken, Asb.Kd.Çvş. Sinan Babacan'ın (26)  cenazesi ise memleketine gönderildi.

Asb. Sinan Babacan’ın şehit olduğu haberini, Akdağmadeni İlçesi'nde yaşayan ailesine Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım verdi.

Acı haberi alan baba Hacı Ahmet, anne Fadime ve şehidin eşi Nur Babacan, gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrakları asılan şehit evinin bulunduğu sokağa, ilçe belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

İlçe halkı ve yakınları, taziye için şehit evine akın etti.

Yaklaşık 9 ay önce evlenen şehit Astsubay Babacan’ın eşi Nur Babacan’ın hamile olduğu belirtildi.

Çatak İlçesinde dün akşam şehit güvenlik korucusu Kasım Sancar için tören düzenlendi.

Sancar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, "Şehitler ölmez vatan bölünmez"sloganlarıyla askerlerin omuzlarında Hükümet Konağı önündeki tören alanına getirildi.

Törenin ardından Çatak Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılınan şehit Sancar'ın cenazesi, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Merkez Mezarlığı'na götürülerek dualarla defnedildi.

Şehidin ailesiyle görüşen Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, taziye dileklerinde bulundu. 

Akgül, ölümün, herkesin kaderinde olduğunu ve herkesin hayatını bir gün kaybedeceğini belirterek, "Canı Allah'tan başka almaya kimsenin hakkı yoktur.  

Bu hainliktir.  Masum canı alanların bu dünyada yeri yoktur.

Bugün maalesef ki iki şehidimiz vardır. Birisi korucu Kasım Sancar diğeri ise Asb. Sinan Babacan'dır.

Allah şehitlerimizin ailesine ve yakınlarına sabır versin. Umarım ülkemiz en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulur.

Rabbim memleketimizde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamızı nasip etsin.

Hepimiz aynı dinin mensubuyuz, kardeşiz, biriz. Kıyamete kadar bu topraklar bizim olacak, bir olacağız. İnşallah burada barış içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül'ün eşi Demet Akgül, şehit eşinin, kardeşlerinin ve akrabalarının sürekli yanında durarak acılarını paylaştı.

Akgül, Sancar'ın hainler tarafından ailesinden, ülkesinden koparıldığını belirterek, ailesine sabır şehide rahmet diledi.

Aynı saldırıda şehit olan Asb. Sinan Babacan'ın cenazesi ise Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine gönderildi.

VAN,(DHA)


Hazırlayan: Mete Yanıkçı

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Son ekleyen admin