×

Uyarı

JUser: :_load: 932 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

 

Sizlere son aylarda Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmış açıklamaları sunuyorum.

Yılmaz, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değerlendirmede, silahlı kuvvetlerinin öncelikle "Bedelli askerlik çıkmasa daha iyi olur" dediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çok net olarak, 'Çıkmasa daha iyi olur. Ama toplumsal bir gerçek de var. Eğer böyle bir talep olacaksa o halde sizden ricamız, isteğimiz şudur ki mümkün olduğu kadar yaş düşük olmasın, bedel de çok düşük olmasın. Yaş düşük olursa çok kimse katılır. Bedel de düşük olduğunda daha fazla kişinin başvurması mümkün olur. Mümkünse çıkarmayın, ama illa ki toplumsal ihtiyaçlarla Bakanlar Kurulu'nda değerlendirme yapacaksanız çok fazla bedel düşmesin, çok fazla da yaş düşmesin'. Bir de şunu dikkate alırsanız çok uygun olur; sözleşmeli erbaş... Sözleşmeli erbaşla ilgili 2011 yılında çıkarılan yasa kapsamında kadro miktarımız 72 bin 55 olmasına rağmen çağrıda bulunduk, gelen şu anda 4 bin 122 kişi. Yani çağırıyoruz gelmiyor. Mevcut sözleşmeli erbaşı alırken askerliğini yapmış olma şartı var. Askerliğini yapmamış olanları da kapsamda çağıralım, ola ki gelirse belli bir eğitimden sonra sözleşmeli erbaş olarak ilk dönem 3 yıl, sonra 7 yıla kadar çalıştıralım dedik. "

Yılmaz, Genelkurmay Başkanı'nın görevini hakkıyla yaptığını belirterek, "Bu geçiş sürecinde, zor davalarda kendi arkadaşlarının süreci en az hasarla atlatması için hukuk çerçevesinde elinde geleni her şeyi yaptığını Milli Savunma Bakanı olarak, her türlü talepleri cumhurbaşkanı, başbakan ve ilgililere aktardığını biliyorum" ifadesini kullandı.

Uzman jandarma okullarında geçen sürenin emeklilikten sayılmasına ilişkin çalışmaları olduğunu anlatan Yılmaz, okulda geçen sürelerin de emeklilikten sayılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Kasım'da Cezayir'e giderken bedelli askerlikle ilgili sözleriyle ilgili sorulara Yılmaz, askerlerin 6 Kasım'da gittiğini ancak aralık ayında gideceklerin düzenlemeden yararlanacağını kaydetti.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1017945-milli-savunma-bakanindan-bedelli-askerlik-aciklamasi

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'de 200 bin 338 kişinin bedelli askerliğe başvurduğunu açıkladı. Yılmaz, "Biz 200 bini beklemiyorduk. Bu çok iyi bir rakam. Ve yine bir kez daha söylüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlenmesi için, emniyet, güvenlik güçlerimizin, teknik imkanlarını, kabiliyetlerini artırmak için Savunma Sanayi Fonu'na gidiyor bu kaynak. Destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/02/14/bedelli-askerlik-icin-200-bin-338-basvuru

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlenmesi için, emniyet, güvenlik güçlerimizin, teknik imkanlarını, kabiliyetlerini artırmak için Savunma Sanayi Fonu’na gidiyor bu kaynak. Destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu bir seçenekti. Bu seçeneği kullanmayıp da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bedenen katılmak istiyorum diyenlere de teşekkür ediyorum. TSK’nın hem bedenen, hem askere ihtiyacı var hemde mali olarak teknik kabiliyetlerini geliştirmeye ihtiyacı var.

http://www.milliyet.com.tr/bedelli-askerlige-200-bin-338--gundem-2013649/

***

En üstte Bizzat Milli Savunma Bakanının ağzından bu ülkenin ordusunun başındaki kişinin fikirlerini ve açıklamalarını okuduk. Görüyoruz ki, şahıs sadece bir memuriyet yapıyor. Ama kimin memuriyetini?

2015 yazında Türk Silahlı Kuvvetlerinde Yükümlü olarak görev yapan askerlerimize yönelik bir anket yapılmasını öncelikler Üniversitelerden, daha sonra Genelkurmay Başkanlığından istiyorum.

  • Baba mesleği,
  • Ailenin kişi başına düşen gelir miktarı,
  • İş ve sigorta durumu,
  • Medeni durumu
  • Evi kendine mi ait yoksa kira mı?
  • Neden bedelli askerliği tercih etmediniz?
  • Bedelli askerlik hakkındaki görüşünüz nedir?

Ayrıca Profesyonel olarak Askerlik mesleğini icra edenlere de konu hakkında bazı sorular bulunan bir anket yapılmalıdır.

  • Bedelli askerlik hakkında düşünceniz nedir?
  • Bedelli askerlikten gelen gelirden bir fon oluşturulup savunma sanayiine harcanmasını nasıl karşılıyorsunuz?
  • Askerlerinizin çeşitli gelir gruplarından gelerek toplumun homojenliğini temsil ettiğine inanıyor musunuz?
  • Bir şansınız daha olsa bu mesleği tercih eder miydiniz?
  • Bedelli Askerliğin TSK’nın ihtiyaçlarına olan etkisi nasıldır?

Benim bildiğim kadarıyla devletin gelirleri ve giderleri bir havuzda toplanır. Daha sonra bu havuzdan bakanlıklara ve kurumlara bütçe ayrılır. Bu bütçeler sayıştay tarafından denetlenir.

Hatipliğine bakılarak oy verilen bir demokrasi modelinde, Cumhuriyetin olmazsa olmazlarına saygı aynen şu an yaşadıklarımız kadar olur. Maalesef yasama ve yürütme tek elde toplanmış durumda. Yargı susturuldu. Halk ekmek derdinde. En ucuz, en yalan masalları dinleye dinleye uçurumun kenarına gidiyoruz. Oysa bu kirli sayfalara ortak olmasak. En azından üç beş satır okumuş insanlar olarak bir iki kelam mırıldanabilsek.

Desek ki; neden bedelli askerliği parayla yapılan bir hizmet olarak görüyorsunuz? Bu çağdaşlık mı, eşitlik mi? Zenginlik üstün vatandaşlık mı? Paralı askerliğe en başından karşıydınız. Ne oldu da savundunuz? Pahalı olsun, az insan yararlansın diyordunuz. Ne oldu da yaygınlaştırdınız ve 230.000 insan faydalandı? Bu kanun nasıl oldu da Anayasa Mahkemesine takılmadı? Bu kanun insanları askerlikten soğutmakla ilgili kanun kapsamında suç işlemek isteyenlere yardım ve yatakçılık yapmaktadır. Bu kanun bölücüdür ve işbirlikçidir. Bu ülke çığırından çıktı. Halk celladına aşık.

Tekrar soruyorum, kendi fikrine bile sahip çıkamayan bu Bakan kime ve neye sahip çıkabilir. Haydi dostum itiraf et!

Saygılarımla…

Ögeyi Oylayın
(29 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Erdal Günşer 27-12-2016 13:50
Yaklaşık iki yıl önce Bedelli Askerlik Kanunu çıkarılmıştı. Parayı buluşturan bu fırsattan yararlanmıştı. Tam 200.000 kişi... Kısaca bu kanun kapsamına girenlerin ilgili kanundan faydalanma oranı ülkenin gelir dağılımı ile doğru orantılı. (İstisnalar kaideyi bozmaz.)
Ben bu kanunu şöyle gördüm. Askerlikten yırtmak isteyen cebi sağlam kişileri oluşturan bir balon vardı. Bu balon şişmişti. Şimdi onlar kurtuldu. On yıl içinde yine çıkacak böyle bir kanun. O da böyle bir balon için. Şimdi bir savaş halindeyiz. Gariban çocukları ölüyor. Şehit diyoruz onlara. Hayatımızda on dakika bir buruk bir hatıra bırakıyorlar. Ama Analar ağlıyor. Analar ağladığı zaman ben hep soruyorum. Neden hep garibanlar cephede?... Neden?... Neden?... Adalet arıyor vicdanım. Susmuyor... Soruyor...
Alıntı
#3 Erdal Günşer 25-08-2015 19:30
Yukarıdaki yazıyı 25 Şubat 2015'te yazdım. O zamanlar açılım süreci vardı. Şimdilerde her yer toz duman. Tarihe not düşmek için bir de tarih atayım. (25 Ağustos 2015)
Hey sen!.. PKK'ya veya başka bir yerlere doğru yönelip yumruğunu sıkmış olan!.. Şişşştt! Sana söylüyorum. Geride bir şey unutmadın mı? Yemen Türküsü söylemeye devam mı yoksa? Bir de şu açıdan baksan diyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı makamını işgal eden şahıs, fakirleri askere gönderdi. Zenginleri de azat etti. Hem de içine sinmeye sinmeye! O şahsa bir sorunuz yok mu? Yoksa yine mi aynı masala inanmaya devam? "Kahrolsun PKK" "Şehitler ölmez. Vatan bölünmez!" mi yine... Dostum itiraf et. Lümpensin... Kafan hala cebine girecek sadakada... Kızma canım, sen de acayip şehit olmak istiyorsun bilirim. Hatta ölen şehitler için de çok çok üzülüyorsun onu da bilirim.
Şu sıralar şöyle bir geri dönüp ne olup bittiğini anlamaktan aciz misin? Hep gazla mı çalışırsın sen?
Alıntı
#2 Erdal Günşer 27-02-2015 22:58
Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki kanda mevcut olmadığını itiraf etmeliyiz. Çünkü kanımız 1920’ler de yaşamış bir avuç kahramanın asil kanı ile kıyaslanamaz.
Eğer o kadar asil olsaydık, asla kabul edilmeyecek şeyleri kabul etmez ve tepki verirdik.
Ne demek “bedelli askerliği tercih edenlere teşekkür ederim.”
Bu cümle bence; bir fikir iflasıdır, aymazlıktır,
. Fakiri kafeslemek, zengini parasından dolayı yüceltmektir.
Rütbelere neden yıldız konur? Bunun bir sebebi olmalı. Yıldız yüksek ve kutsal idealleri temsil eder. Yıldızlar birilerinin kanatları altında yaşamazlar, özgürdürler. Onlara özenilir ve hayranlıkla seyredilir. Onlar karanlığa karşıdır.
Böylesi bir kutsal varlığı omuzlarına takanlar şöyle söylemelidir. “- Ben o asker kaçaklarının paraları ile savunma sanayiine bir kuruş istemiyorum. Bu iğrenç bir paradır. Vatanı asker kaçaklarının parası değil can verebilenler korur. Bu ikisini eş tutmak insafsızlıktır,aymazlıktır. Kimse TSK.ni bu kirli para ile kirletmeye kalkmasın!”
Mobinge hayır diyenler, bundan büyük mobing mi var? Hizmette ayrımcılık bir mobing değil mi? Mobing için sempozyum yapacak olanlar; haydi patlatın bir açıklama. Ne oldu?
Ben susanlara diyorum. “-Haydi itiraf et!” Neyi mi? Tabii ki ses çıkarmadığına göre asıl fikrini?
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 27-02-2015 21:16
Konu ile ilgisi yok, ama bizim yüreğimizde adaletsizliğin yangını devam ettiği için her fırsatta dile getirmek zorunda kalıyoruz. Ben sayın Bakan'a ne inanıyor ne de güveniyorum insiyatif almadan konuşuyor açıklama yapıyor. Hatırlarsanız MHP milletvekili Sn.Alim IŞIK'ın soru önergesi üzerine TBMM yazılı açıklama yaptı, TSK personeli statü gözetmeksizin bitirdikleri okula göre aynı dereceden göreve başlayacak denildi, açıklamanın mürekkebi kurumadan ön yargı bakanı bypas etti adaletsizlik devam ediyor. Sn.Günşer kardeşim itiraf et diyorsunuz neyi edecek? Ne derlerse O...
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ