O SIVACI USTASINA GENELKURMAY’DAN TELEFON.

19 KASIM 2014

Fransa'nın Vienne kentinde yaşayan ve aslen Afyonkarahisarlı olan evli ve 3 çocuk babası 38 yaşındaki sıva ustası Ali Dal, Ordu'ya gelerek Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine Eskişehir'de dayalı döşeli sıfır dairesinin tapusunu verdi.

Ordu Valiliği'nde dün düzenlenen tapu teslim töreninde Ali Dal, şehit eşi Esra Aydoğdu'ya doğacak bebeği üzerine dairesinin tapusunu verirken gözyaşlarını tutamadı.

Ali Dal'ın daire bağışına ilişkin basında çıkan haberler üzerine Genelkurmay Başkanlığı da harekete geçti.

CUMA GÜNÜ ANKARA'DA OLACAĞIM

Basında çıkan haberlerden sonra Türkiye'nin dört bir tarafından kendisini arayıp kutlayanlar olduğunu, bundan da mutluluk duyduğunu belirten Ali Dal, "Genelkurmay ikinci Başkanımız Orgeneral Yaşar Güler telefonla aradı 'Sana madalya vereceğiz senin gibi yiğitlere ihtiyacımız var Ankara'ya gel senin alnından öpeceğiz" deyince çok duygulandım.

Cuma günü Ankara'da Genelkurmay'da olacağım, nasip olursa da Cumartesi günü Fransa'ya ailemle birlikte dönüş yapacağım.

Her taraftan telefonla arayanlar var, bundan çok mutlu oldum.

Şehitler bizim şehitlerimiz onlara mutlaka sahip çıkmalıyız, inşallah bu örnekler artar" dedi.

Kendisinin Fransa'da kirada oturduÄŸunu, daireleri olması halinde yine verebileceÄŸini de belirten Ali Dal şöyle devam etti: 

"Ben Fransa'da kendim ailemle kirada kalıyorum. Şehidimizin eşi bana teşekkür etti. Mal mülk hepsi boş. Söylemeye kelime bulmak zor. Bir ev değil elimde olsa 10 ev veririm. İçimizden geldi böyle bağış yaptık."

ÅžEHÄ°T BABASININ EVÄ°NE DE SIVA YAPACAÄžIM 

Ali Dal, şehidin baba evi olan Ünye'nin Pelitliyatak Mahallesi'nde dışı sıvasız evin yardımseverler tarafından sıvatılıp onarılmaması halinde de Fransa'dan tekrar Ordu'ya gelerek o evi de sıvayacağını belirterek, "Ben kendim sıva ustasıyım, kimse o evi sıvamazsa onun içinde geleceğim. Elime alırım malamı gelirim. Ben her zaman yardıma açığım. Şehitlerimizi gurbette de unutmuyoruz. Eğer kimse o evi onarmazsa bizzat Fransa'dan ben gelip onu da sıvayacağım" diye konuştu

 

Ek Bilgi

Ögeyi Oylayın
(4 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 selçuk 23-11-2014 10:50
Gücü ellerinde bulunduran ERK ...!!! kıyıdan köşeden şehit ailesine yapılan ((karınca kararınca)) bağış ve yardımlar için,, bağışçıları tebrik kuyruğuna girmelerine ne dersiniz dostlar??? Güler misin ağlar mısın..????!!! Bu ne acziyet değil mi?? ASSB. sendikası henüz dünyaya gözlerini açtı,hayırsevere övünç madalyası takdim ediyor. Gel gör ki, aradan yarım asıra merdiven dayamış KIBRIS GAZİlerine devlet pahalı diye on paralık övünç madalyasını veremiyor..!! Ne kadar komik değil mi ??? Vatandaş acından ölürken İmparator Haile Selasiye (habeşistan) geldi aklıma, trilyonların keyf için havalarda uçuşması ne kadar bağnazlık, aymazlık değil mi dostlar.??? ASB.ORDUNUN BEL KEMİĞİ diyerek dışlanmış, bel kemiği kırılmış,bas bas bağırıyor, hakkımı ver hakkkıııımııı !! diye ama kulaklar sağır olmuş, ne kadar komik değil mi???
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ