KİM TEMAD GENEL BAŞKANI SEÇİLMELİDİR

 TEMAD Genel Başkan adayları, seçilebilmek için harıl harıl çalışarak baş döndürücü bir şekilde yurdumuzun dört bir yanında dolaşıp TEMAD İl ve İlçe Başkanlıklarına ziyaret etmektedirler.

Yeni seçilecek TEMAD Genel Başkanımızın faaliyetlerinin sonucu sadece delegeler ve üyelere değil delege ve üyelerle birlikte doğrudan tüm emekli ve muvazzaf astsubaylarla, aileleriyle ve dolaylı olarak tüm milletimizle ilgili olacaktır.

Hiçbir ayırım yapmadan her adayı içten ve samimi bir şekilde karşılayan, dinleyen ve anlamaya çalışan başta TEMAD İl ve ilçe Başkanlarımıza ve delegelerimize tebrik ve teşekkür ediyorum.

TEMAD şube ziyaretinde bulunmayan ancak aday olduğunu duyuran sayın meslektaşımız Turgay AKIN, TEMAD yönetim kurulu, Sayın Hamza DÜRGEN, Sayın Yüksel BİNİCİ ve SAYIN Sami İNAN olmak üzere beş aday vardır.

Tabi ki son dakikada yeni sürpriz adaylar çıkabilir. Benim şahsi görüşüme göre Sayın Adnan AYVACI, genel başkan adayı olacak diğer yönetim kurulu üyeleri yönetim kurulu listesinde aday gösterilecektir. Soyadları sırasına göre adaylar hakkında görüşüm şu şekildedir. TURGAY AKIN: Sayın Turgay Akın kendisini ve seçildiği takdirde yapacağı işleri daha açık bir şekilde anlatmalıdır. Sadece ara sıra facebook’ ta yazmakla seçim kazanılmaz.

ADNAN AYVACI: Sayın Adnan Ayvacı, mevcut yönetimin etkin bir üyesidir. Seçildiği takdirde yapacağı işler hakkında kamuya açık bir bilgi vermesi gerekmektedir. Açıklamalarda bulunmaları kendileri için yararlı olacaktır.

YÜKSEL BİNİCİ: Sayın Yüksel BİNİCİ, Astsubay haklarıyla ilgili olarak şahsen açtığım dava duruşmalarına katıldığı için kendileriyle tanıştım. Kendilerine teşekkür ediyorum. TEMAD yönetiminde görev aldığı için astsubay kamuoyu da kendilerini çok yakından tanımaktadır. Sayın Yüksel BİNİCİ; seçimlerde Ak partiden ADAY ADAYI olmuştur. Muhtelif zamanlarda, yetkili makamlarla astsubay haklarıyla ilgili olarak görüşmeler yapmakta, dosyalar sunmakta ve yaptığı görüşmelerini fotoğraflarıyla birlikte yayınlamaktadır. Sayın Yüksel BİNİCİ Ak Partinin etkin ve sözü geçen bir üyesi olabilir. Salt aday adayı olmak Ak Partide lafı sözü geçen fikirlerine değer verilen bir üye olduğu anlamına gelmez. Astsubayların mağduriyetleri yıllardan beri tüm yetkili makamlarla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza da sunulduğundan tüm ayrıntılarıyla birlikte mağduriyetlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bilinmektedir ve sorunlarımızı çözecek tek makam Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Sayın YÜKSEL BİNİCİ vaatlerini daha somut bir şekilde dile getirmelidir.

HAMZA DÜRGEN: Daha önceki seçimlerde de aday olan ve biraz da olsa peyderpey vaatlerini açıklayan Sayın Hamza DÜRGEN, diğer adaylardan daha çok ziyaretler yaparak çalışmaktadır ve astsubay kamuoyu kendisini biraz tanımaktadır. Gerek astsubayların mağduriyetleri hakkında gerek şubelerin kira ve diğer maddi sorunlarının giderileceği konusunda daha somut ve ikna edici açıklamalarda bulunması gerekmektedir.

SAMİ İNAN: Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı olduğundan özellikle TEMAD İl ve İlçe başkanlarıyla delegeler tarafından en çok tanınan Sayın Sami İNAN, TEMAD Genel Kurulu; Astsubayların “SİVAS KONGRESİ OLACAKTIR” şeklindeki ilk beyanıyla diğer adaylardan biraz öne geçmiş görünmektedir. Sayın Sami İNAN da, seçildiği takdirde astsubaylara kazandıracağı haklar konusunda somut ve ikna edici açıklamalar yapması gerekmektedir. Her ne kadar Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı olsa da Sayın Sami İNAN’ ın, TEMAD yönetiminde belirleyici bir görevi ve yetkisi yoktur, yetki ve sorumluluğu hazırladığı raporları sadece genel başkana sunmakla sınırlıdır, delegelere ve astsubay kamuoyuna açıklama yetkisi yoktur. Sayın Sami İNAN, tüzük gereğince hazırlaması gereken raporunu, hazırlayarak tüm delegelerin bilgisine sunulmak üzere genel kurul divan başkanlığına sunması gerekmektedir.

Genel kurulda yapılacak olan konuşma çok önemli olmasına rağmen, adayların somut ve ikna edici vaatlerini önceden astsubay kamuoyuna ve delegelere beyanda bulunarak deklare etmeleri, nüans farkıyla da olsa diğer adaylarla kendi farklarının delegeler tarafından değerlendirilmesi fırsatı vereceğinden kendileri açısından çok yararlı olacaktır. Serbest ve hür iradeleriyle TEMAD genel Başkanını seçecek olan delegeler, yetki ve sorumluluklarının yüksek bilincindedirler. Seçilecek olan genel başkanın, tüm emekli ve muvazzaf astsubaylarla aile bireylerinin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bilinçli ve kararlı olarak çalışacağına inanmalıyız, güvenmeliyiz ve emekli ve muvazzaf birer astsubay olarak TEMAD’ a elimizden gelen her türlü maddi ve manevi desteği sağlamalıyız.

Her aday seçildiği takdirde elinden geldiği kadar emekli ve muvazzaf astsubayların mağduriyetlerini gidererek yeni haklar kazandırabilecektir ancak en çok mağduriyet giderecek ve en çok hak kazandıracak adayın seçilmesi gerekmektedir. Fedakâr, cefakâr ve mağdur emekli ve muvazzaf astsubaylara hizmet için çıktıkları zor ve onurlu yolda tüm genel başkan adaylarına başarılar diliyorum.


Ögeyi Oylayın
(5 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLİASSUBAYLAR 21-11-2017 15:13
TEMAD üyesi olan her assubayın yönetimlerde aday olma hakkı vardır. Yönetimlerde görev almak onurdur,yeter ki bu göreve talip olanlar kişisel ikballerini gerçekleştirmek için değil assubayların sorunlarını çözmek, birlik ve beraberliği arttırmayı amaç edinsinler. Bu amaç dışında düşüncesi olanlar,birilerinin kuklası olacaklar bunun ayıbını ve vebalini yaşayacakları gibi Assubay kamuoyunun vicdanında mahkum olacaklardır. Seçimlerin assubay toplumana hayırlar getirmesini bilgili,kararlı, mücadeleyi kişisel hesaplarına kullanmayacak kişilerin seçilmesini diliyoruz.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ