Saygıdeğer Meslektaşlarım 

Birçok kişinin macera olsun diye 24 saat dayanamayacağı mekan ve şartlarda, üstelik ölümle burun, buruna görev yaparak ülkeye ve ordusuna sadakatini kanıtlayan biz assubaylar ön yargılarla yapılan sosyal,ekonomik ve insani haksızlıkları gidermek makus talihimizi yenmek için TEMAD çatısı altında örgütlendik, derneğimizin TÜZÜK'teki amaçlarından kısa bir bölüm:

   a. Dernek mensuplarının birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve ilgilerini sağlayabilmek bakımından sosyal ve kültürel toplantılar,        konferanslar ve seminerler düzenler.
   b. Dernek, sosyal, kültürel ve hukukî bakımdan zorluğa düşmüş üyelerine yardımda bulunur.
   c. Dernek, üyelerinin sorunlarının çözümü için gereken yasal ve idari girişimlerde bulunur,………


Genel başkanlığa gönüllü aday olan, seçilmek için büyük gayretler sarf eden genel başkan Ahmet KESER’in vaatlerinden bazıları :

Birinci önceliğimiz; yıllardan beri çözüm bekleyen özlük haklarımızı almak olacaktır.
Özlük haklarının alınması için ilgili, yetkili ve etkili kurumlarla sonuç alınıncaya kadar müzakereler kararlılıkla yürütülecektir.
İkinci önceliğimiz; TEMAD, İl, İlçe Başkanlıkları ve üyelerinin de katılımını sağlayacak demokratik bir  yönetim anlayışıyla yeniden yapılandırılacaktır. Bu maksatla yapmak istediklerimizden bazıları şunlardır
İl ve İlçe Başkanlıkları ile TEMAD yönetimi “Telekonferans sistemi” ile ortak toplantılar düzenleyerek “Katılımcı Yönetim” uygulaması yapılacaktır.
Üyelerin ihtiyaç sahibi öğrenci çocuklarına; burs ve yurt temin edilmeye çalışılacaktır. Yaşlı üyelerimizin bakımı için gerekli olan bakımevleri açılacak veya anlaşmalar sağlanacaktır
Üyelikten çıkartılanların (Yürürlükteki kanunlar gereği dernek üyesi olamayacaklar hariç ) tekrar üye olmaları sağlanacaktır,
 

Peki söyler misiniz; bu görevle ve vaatlerle seçilen tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini alan yönetim bunların hangisini gerçekleştirdi? HİÇBİRİNİ, üstelik bay başkan “Ben sizden sorun çözmek için yetki almadım “ sözü ile başarısızlığını ve bundan sonra kendisinden başarı beklenilmemesini açıklamıştır.

 

Tüm bunları eleştirince ruhunda riyakarlık olan bir avuç yönetim yalakasının iftira ve hakaretlerine maruz kaldık.  Ne yazık ki zaman bizi haklı çıkardı,bu yönetim haklarımız önünde engeldir, nitekim başkanın sırdaşı sağ kolu olmasına rağmen hangi hesaplar sonucu ihraç edildiği netlik kazanmayan başkan yardımcıları bile olumsuzlukları,aymazlıkları 40 yılda bir ele geçen fırsatın başkan tarafından heba edildiğini itiraf etmişlerdir.

 

Haksızlıklara sessiz kalmak haksızlık kadar suçtur, ne yazık ki  kendilerini tenzih ettiğim mücadele için çırpınan şubelerini ,üyesine destek olan şubesini kâr ettiren  bir avuç  taşra yönetimi dışında kalan şubeler bu aymazlıklara sessiz kaldıkları gibi at sahibine benzer sözüne uygun olarak şubeleri kendi çiftlikleri gibi kullanmaktan geri kalmamışlar  mahalle kahveleri kira,vergi,işletme giderlerini karşılayıp ev geçindirdikleri halde bu şubeler komik karlar ya da zarar etmektedirler. 

 

Şubelerin tüzel kişiliği yoktur ; ısrarımıza rağmen tüzükteki olumsuzluklar düzeltilmediği için şubeler sosyal yardım ve lokal işletmesi ile yetinmişler inisiyatif alan şubelerimizin ve özverili assubay sevdalılarının gayretleri ile sorunlarımız dile getirilmiş, birkaç küçük kazanımı da genelkurmay nizamiyesinden giremeyen sivil otorite ile görüşemeyen Ahmet KESER  sahiplenmiştir.

 

Mücadeleyi bırakan, ticaret ve komisyonculukla uğraşan bu yönetim OYAK ve TORKU’yu geçecek TEMAD A.Ş iddialarına rağmen ne yazık ki  üye aidatları,hazine yardımı, gayrimenkul gibi kesin gelirlere rağmen iki yıldır zarar etmektedir bunu da ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır...

Sık,sık dile getirdiğimiz  olumsuzlukların sorgulanmasını  nemacı yalakalar önlemeye çalışmış, eleştirilerimize hiçbir zaman müspet bilgi ve belgelerle yanıt verememişlerdir.

 

Tüm bunları yazmaktan dile getirmekten dilimizde tüy bitti ; yalakalıkları  bitmedi...

 

Değerli meslektaşlarım

 

TEMAD şubelerinin genel kurulları yapılırken "lütfen hatır için değil kendinize ve mesleğinize saygınız gereği oy kullanın, bunun manevi sorumluluğu ve vebali var" uyarımıza rağmen bazı meslektaşlarımız yönetimde kim olursa olsun ben gider oyunumu oynar vakit geçiririm düşüncesi ile hareket ettiler.

 

Belirtiğimiz gibi tüzüğün kısıtlayıcı hükümlerine rağmen özveri ile mücadeleye katkı sağlayan meslektaşlarına en iyi hizmeti veren şubelerimizin yanı sıra şubeyi babasının çiftliği zanneden, imtiyazlı yönetici masalarında rakı balık keyif yaparak ahkam kesen, kişisel hesaplarla hareket eden şubelerimiz de var.

 

NARLIDERE-KONYA gibi örnek şubelerin yanı sıra birçok şubeden  şikayetler var, örneğin TEMAD BALÇOVA şubesi kira, elektrik, su masrafı gibi giderleri olmadığı halde  binlerce üyenin  aidatına rağmen kâr edemiyor, yeni seçilen başkan herhalde hırslanıp daha çok gelir elde etmek zararı kâra çevirmek  amacı ile  ŞUBEYİ DERNEK LOKALİ OLMAKTAN ZİYADE MANO ALINAN KULÜP GİBİ İŞLETMEYE KARAR VERMİŞ!..

İlk icraat olarak vakit geçirmek için arkadaşları ile oyun oynayanlardan  saat başı oyun parası uygulaması başlatmış.

Birçok üye küsüp yandaki öğretmenler lokaline gidince bu kez o lokali kaymakamlığa şikayet etmek, üyeleri de ihraçla tehdit edince meslektaşlarımız tepki olarak mahalle kahvelerine yönelmiştir. Başarıya katkısı olmayanlar birliğe verdikleri zararla övünebilirler (!)

 

Bu tür aymazlıkları önlemek için adam gibi adamları yönetimlere seçin, hata yaptığınız tercihlerle ya da japonla koltuklarına yapışan yöneticileri denetleyin.   TEMAD şubelerinin kapısında AHMET –MEHMET efendinin kahvehanesi değil  TEMAD LOKALİ  yazıyor, şubelerinize sahip çıkın sizi hak etmeyen saygı göstermeyen nema peşinde koşan genel merkeze biat eden  şubelerde olağan üstü seçimlere gidip oraların  sahiplerinin assubaylar olduğunu, şubelerin belediye meclis üyeliği, komisyonculuk ve ticaret yapmak için sıçrama tahtası olmadığını kanıtlayın, ya da Ahmet KESER’in size yakıştırdığı KOYUN  gibi olup şikayetçi olmayın tercih sizin...

Refah, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.


Ögeyi Oylayın
(18 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#2 Ersen Gürpınar 24-05-2017 19:32
TEMAD'ın imkanlarının ve teşkilatlarının yüzde birine sahip olan uzman kardeşlerimizin derneği meslektaşlarının birçok sorununu çözdü hedef büyüttüler yöneticiler neredeyse meclis ve genelkurmayın önünde yatıyorlar; Onları örnek alın dediğimizde yalakalar TEMAD tüzüğünde üç kuruş aidat alabilmek için uzmanların asil üye olmasına imkan tanındığını unutup git o zaman uzmanların derneğine üye ol diyorlar. Bizler, görevde iken tanıdığımız içimizdeki İrlanda'lılara inat mutlaka başaracağız.
Alıntı
#1 EMEKLİASSUBAYLAR 24-05-2017 19:21
Şube yönetimlerinde görev almak elbette onurdur; ancak bu göreve kimseyi zorla seçmiyorlar.
Yöneticiler bizlerin patronu ve amiri değil bizim temsilcilerimizdir.
Şubelerimizde elbette lokaller olacak arkadaşlarımız mahalle kahvelerine gitmekten kurtulup sevgi,saygı ve dayanışma içinde buralarda vakit geçirecekler; ancak lokal işletmeciliği amaç olmamalı, hele hele yöneticinin çiftliği olmasına kesinlikle izin vermemeliyiz...
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ