2014 yılı Temad  Bilançosu yıl sonu devir genel toplamı    1.210.604 TL.

2015 yılı Temad Bilançosu yıl sonu devir genel toplamı     1.115.929.TL

2016 yılı Temad bilançosu yıl sonu devir genel toplamı     1.020.578.TL

2014-2016 yılları arası 3 yıllık zarar farkı  toplamı      190.026 TL.

Kaynak:  sayın Fahrettin BAĞRI.

 

Buraya kadar bilanço doğru.

Şimdi okuyalım.

 

Temad tüm iştiraklerinin de yer aldığı ana bilançosuna göre 3 yılda ödenmiş sermayesini ve tüm aktüaryel varlıklarını küçültmüş.

Yani 190 bin lira içeri girmiş.

Yani üst üste 3 yıl zarar yazmış.

Daha dolar ve enflasyondan arındırılmış zarar hariç.

Bu zararın neden kaynaklandığını yayımladığı bilançoda görmüyoruz.

Bunu aday olan delegasyon veya delegeler genel kurulda soracaktır… Sormaları gereklidir.

Emme basma tulumbacılık artık tarihte kaldı. El kaldır indir artık yok.

 

 

Bir güzel Pazar günü  Sayın Fahrettin BAĞRI; Sayın Orhan Selışık ve şahsım Selimiye orduevinin pasta salonunda oturup tam 3 saat boyunca  konuşup tartışarak bilanço analizi yaptık.

Bizler İstanbul da belirli zaman aralıklarında böyle  buluşup Temadı ve meseleleri enine boyuna konuşuyoruz. Mega kentimiz İstanbulu  Assubay  emek ve ekmek platformu adına  hep Ankaranın karşıt merkezi olarak diri tutmaya  devam ediyoruz.

Bu alışkanlık İstanbul Güç Birliği platformunu kurduğumuz 2011 den beri  devam ediyor.

 

Şimdi Sayın Temad genel başkanı Ahmet Kesere buradan soralım….?

 

Bu zararların 3 yıldır üst üste artarak devam ettiği 2016 devir bilançonuzda,

 

Araç sigorta şirketinizin 3 yıllık durumu nedir ?  Hiç mi kar etmemiştir. ? zarar etti ise sebebi nedir…?

 

Atık yağ toplama ile ilgili işletmenizden 3 yıldır hiç mi kar edilmemiştir. Bu işlemi yürütenler kimlerdir..? neden gelir elde edilmemiştir.?

 

Genel merkezinizin 3 yıllık faaliyet dönemi sonundaki üye aidat geliri nedir..? Aidatlarını ödeyemeyenlerin sayısal oranı nedir ?  her yıl 3000 assubayın ortamla emeli olduğu varsayılırsa neden üye katılım artışında başarısız olunmuştur.?

 

Yine 3 yıllık faaliyet döneminiz boyunca Temad Genel Başkanlığına hiç yardım ve bağış yapılmamış mıdır…? Yapıldı ise bilançonuzda nerededir…?  Yapılmadı ise sebebi nedir…?

 

Üç yıllık faaliyet döneminizde MSB. lığının verdiği temsil ve tanıtım ödeneği toplam tutarı nedir…? Nerede kullanılmıştır. Ana bilançoda nerededir…?

 

Kurduğunuz zeytin depolama şirketinin 2016 geliri nedir…? Bu şirket ne kadarlık bir sermaye ile kurulmuştur. Bir hibe proğramını barındırıyor ise, kimlere ne kadar destek sağlanmıştır….?Bunun kurucuları kimlerdir   ?

 

AQA isimli inşaat firmasının lansmanından Temadın kasasına giren bir nakdi yekün var mıdır…? Temad ın bu inşaat firmasından bir mali kazancı olmuş mudur…? Yok sadece üyelere arsa ve daire alımında özel bir kolaylık ve indirim sağlayan sponsorluk tipi bir anlaşma ise…..

Şu ana kadar kaç emekli üye ne kadarlık bir indirimle buradan daire ve ev sahibi yapılmıştır.?

Sizin şahsınızın bu firma veya şirketten aylık aldığınız ücret tutarı  kaç liradır.? 

Bu şirketin açtığı bir ofiste haftanın birkaç günü danışmanlık yaptığınız doğru mudur…?

Bilançonuzda hem zeytin firması ,hem de bu inşaat firması ile olan Temad ortaklığı ne olarak ve nasıl gösterilmiştir.?

Temelli beldesindeki metruk tarlaların arsa olarak Astsubay emekli toplumuna pazarlanması anlaşmasından Temadın kasasına giren tutar ne kadardır…? Devir bilançosunda gösterilmiş midir…?

Yok eğer özel bir anlaşma ise buradan şu ana kadar kaç üye emlak alımı yapmıştır.?

Ekim veya ikinci toplantıya kalması muhtemel mümkün kasımdaki Olağan Genel Kurulda;

Temadın ana devir bilançosunun yukarıdaki tüm iştirak ve ortaklıklar ile bunlara bağlı kurulan şirketlerinin,

Her birinin ayrı ayrı açıklamalı alt bilançolarını da üyelere ibraz edecek misiniz…?

Etmeyecek, 2014 teki gibi sadece 5 dakikada okutup geçecekseniz niye… neden…?

Uzaya yolcu mekiğimi kalkacak ta zamanınız mı  olmayacak……

 

Değerli Mazlum astsubay toplumu ve aileleri……..

Bu toplumun kadınları bu sınıfın ekmek adaletine o kadar çok inandılar ki.. Temada o kadınlar kollarındaki göz nuru bileziklerini bozdurup bağışladılar.

BU adalet toplumunun her kuruşunun her alın terinin hesabını sormak bizden en önce yönetimleri seçip oraya oturtan il ve ilçe başkanlıkları ile delegelerin vicdan görevidir.

Sonra  benim gibi naçiz kulların görevidir.

Bu sınıfın ekmek adaleti ile kendi içindeki insanlık adaletinin Kasımdaki Temad 2017 seçiminde nasıl tecelli etmesi gereğini de ayrıca yazacağım.

Bu seçimin nasıl yapılması gereğini açıklayarak…….

Saygımla.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yakın çekim

Adnan Fuat ÖZDEMİR

Ögeyi Oylayın
(9 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 Ersen Gürpınar 24-02-2017 11:08
Genel merkez öyle de şubeleri farklı mı? Mahalle kahvesi kira,vergi, çalışan maaşı elektrik su parası ödüyor ev bakıyor, ama bizim birçok şubemiz kira vermiyor,elektrik, su ısıtmayı belediyeler karşılıyor üstelik on binlerce lira aidat alıyor, ama zarar ediyor. Şimdi anladınız mı o koltukları neden bırakmıyorlar ve nemacı yandaşlar bu aymazlığı koro halinde neden savunuyorlar ?......
Alıntı
#2 Orhan SELIŞIK 23-02-2017 17:53
TEMAD Gn.Mrk.mizin açıkladığı 2014,2015 ve 2016 yıllarına ait genel bilançolarını karşılaştırmalı olarak inceledik. Biz mali müşavir veya mali müfettiş değiliz, ama en azından okur yazarız. Bizleri temsil makamında olan arkadaşlara sadece bir sorum olacak. Cevap verirlerse çok memnun olacağım. Bu sorumu Sn.KESER'in amansız muhalifi olarak sormuyorum. Kendisi ile kişisel bir alıp veremediğim yoktur.Onun benle varsa onu bilmiyorum. Sorum şu " Sn.KESER siz böyle bir işletmenin sahibi olsanız, Yönetim kurulunuza ve işletmenizin Genel müdürüne hesap sormaz mısınız, onunla çalışmaya devam eder misiniz?. Şirket ortaklarınıza bu durumu nasıl açıklarsınız ?.
Alıntı
#1 EMEKLİASSUBAYLAR 22-02-2017 20:58
Mevcut TEMAD yönetimine tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini verdik. Aidat,gayrimenkul,ticari işletme gelirleri hazine yardımları dışında mücadelede kullanılmak üzere milyonlarca lira bağışta bulunduk.
Peki nereye harcandı,bilen var mı? Mücadele ile ilgili gazete,bilboard ilanları mı verildi, haklarımızla ilgili dava mı açıldı, meslektaşlarımızın yetim çocuklarına burs mu sağladılar? Hiçbirini bilmiyoruz..
Assubaylar gününde yol paramızı,kumanyamızı üzerlerimizdeki PES tişörtünü bile bizler karşıladık, buna rağmen yıllardır bütçe açık veriyor ZARAR gösteriyorlar. Dernekler masası inceledi algısı ile onaylayan delegelerle,aymazlıkları savunan riyakar takımı harcama kalemlerinin ne olduğunu bilmiyor? ZARAR ettiği bildirilen bütçe vicdanlarda ibra edilmedi,işte bizi böyle başarısız ilgisiz bir yönetim temsil ediyor...
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ