Cumhuriyet,

Cumhur’un, yani halkın yönetimi…

Allah’tan başka kimseye kul olmamayı emreden bir dinin mensuplarını  “kul” olarak gören bir yönetimin, kendisini kutsallaştırmış, masum inananların sırtından geçinen asalak şeyhlerin, şıhların gidişatına dur diyen bir sürecin başlangıcıdır Cumhuriyet!

Kişiye; “sen bireysin, senin kimseden, kimsenin de senden farkı yok” diyen bir yönetimdir Cumhuriyet!

İnsanı Kul’a kul olmaktan kurtarıp, BİREY olma şansı veren  sistemdir Cumhuriyet!

Cenneti Anaların ayağının altına seren bir inancın mensuplarının, kadını ikinci sınıf “insan” durumuna düşüren ahmaklığına son verip, kadını layık olduğu yere yücelten bir yönetimdir Cumhuriyet!

Bu gün Suriye ile, Irak’la,  İran’la aramızdaki anlayış, yaşam,  kalite farkıdır Cumhuriyet.

Sopa korkusu ile değil, yüreğinden geldiği için ibadet etmeyi ön gören, kimseyi inancından, derisinin renginden, etnik kökeninden dolayı farklı görmeyen,  insanı sadece insan olarak gören, insana en çok yakışan bir yönetim biçimidir Cumhuriyet.

Bu Ülkeye Cumhuriyeti tüm güçlüklere rağmen armağan eden, Mustafa  Kemal Atatürk ve Arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı bir kere daha sunuyoruz.

Bu gün,

Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e saldıranlar samimi inanç sahiplerinin sırtından geçinen asalaklardır.

Din üzerinden siyaset, din üzerinden ticaret yapanlardır.

Allah'ı aldatmaya çalışıp, Allah'la insanları korkutmaya , aldatmaya çalışanlardır.

15 Temmuz’da sözde dindarların ne kadar insanlık dışı, ne kadar vahşi, ne kadar acımasız olduğuna hep birlikte tanık olduk.

Yunan askerinin bombalamadığı Gazi Meclisi bombalayacak kadar alçalmanın hangi dine, hangi inanca, hangi insanlığa sığdığını hep birlikte düşündük!

Birey olamamış, kişiliğini başkalarının emrine sunmuş insanların ne kadar alçalabildiğini gördük, yaşadık.

“Tüm bu ahval ve şeriat altında” dahi bu cumhuriyeti korumak ve yaşatmak, kendisini “insan” olarak gören her “bireyin” kendisine, geleceğine ve gelecek nesillere  namus borcudur.

Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını bu duygularla kutluyor,

YAŞASIN CUMHURİYET diyoruz.

SİTE-ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ 

cumhuriyet ile ilgili görsel sonucu

 

Ögeyi Oylayın
(9 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 bergamalı 28-10-2016 16:19
Laik,demokratik cumhuriyetimizin 93.kuruluş yıl dönümü devrim karşıtlarının tüm engellemelerine ve nefretine rağmen cumhuriyet sevdalılarına coşkuyla kutlu olsun. Evrensel çağdaş hukuk devletinin tüm kurum ve kuruluşlarına hakim olduğu aydınlık günlerde nice kuruluş yıl dönümlerine...
Alıntı
#2 adalet arayan 28-10-2016 11:41
Dünyanın imrendiği bir lidere sahip olmamız , ülke olarak ne denli şanslı olduğumuzun da bir kanıtıdır,özellikle günümüz Türkiye'sinde bir kere daha varlığının kıymeti çok daha iyi bilinmelidir. ülkemiz için bir şanstır ATATÜRK. O'nun "Nutuk" kitabı tüm okullarda ders olarak okutulmalıdır.
Alıntı
#1 EMEKLİASSUBAYLAR 28-10-2016 09:59
Cumhuriyet”in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarılarının, Assubaylara uygulanan haksızlık ve hukuksuzluklar konusundaki haklı mücadelemizde de her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle. “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.”
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ