ASSUBAYLAR 100 BİN İMZA İLE ADALET TALEP EDİYOR

Saygıdeğer kamuoyu ve ilgililere;

12 Eylül 1980 Darbesi ile yıllar içinde  SUBAYLAR lehine POZİTİF ayrımcılık ne yazık ki artarak büyümüş, NATO dahil Dünya Ordularında olmayan ÇAĞ DIŞI bir AYRIMCILIK haline dönüşmüştür.

Dünyanın hiçbir Ordusunda, SUBAY ile ASSUBAY arasında Emekli Maaş Farkları 2-3 katlarda değildir, ÜSTSUBAYLAR Emekli olduklarında ,Görevde iken aldıkları maaşlarının % 80-85'ini alırken, ASTSUBAYLARA % 40-45'inin layık görülmesi de normal bir durum değildir. Yıllar içinde ÜSTSUBAYLAR görevde iken aldıkları Tazminatları EMEKLİ iken de (üstelik 7 ad. Farklı isimlerde TAZMİNAT) almaya layık görülürken, bu hak assubaylardan esirgenmiştir üstelik sadece bu tazminatların miktarı bile birçok ASSUBAYIN Emekli maaşından fazladır,

1 Kasım Seçimlerinden önce Sn. Başbakanımızın bizzat  emekli assubayların sorunlarının çözüleceğini  7 Kez Görev ve Makam Tazminatının verileceği,intibakların yapılacağı  SÖZ'ünü verilmelerine ilaveten Sn.Genelkurmay başkanımızın ve MSB  özellikle bir üniforması da kefen olan bir emirle ölüme gönderilen assubayların klimalı ofislerde görevli birçok devlet memuru MYO mezunu ise 9/2, lisans mezunu ise 8/1 dereceden göreve başlatılma hakkından yararlanmaması adaletsizliğini sonlandırılacağı sözüne rağmen intibaklarda bu adaletsizlik devam etmiş bu adaletsizlik mağduriyetlerin yanı sıra assubaylarda sahipsizlik ve değersizlik psikolojisine de sebep olmuştur. Bu durum görevlinin moral motivasyonunu hizmet verimliliğini emeklinin aidiyet duygusunu zedeleyerek assubay ve ailelerini derinden yaralamaktadır.

Biz ASSUBAYLAR MEB'nın ÖĞRETMENLERİNE, AKADEMİSYENLERİNE, SAĞLIK Bakanının DOKTOR ve HEMŞİREYE, ADALET Bakanının SAVCI ve HAKİMLERE Sahip Çıktığı  gibi devletimizin ve kurumumuzun BİZE SAHİP çıkmadığını düşünmekteyiz. SEÇİMLER öncesi, Toplumun tüm kesimlerine verilen SÖZLERİN gerçekleşmesine rağmen bize Bizzat Sn. Başbakan tarafından SÖZ verilmesine rağmen (TAZMİNATLAR ve 9-2 KONUSU GERÇEKLEŞMEDEN) VAADLER % 100 tamamlanmıştır  denerek camiamızda çok büyük HAYAL KIRIKLIĞI yaratmıştır, Toplumumuz, İNSANÎ değerlerde gerektiği gibi bilgilendirilmediğibunun sonucu  BİLGİ KİRLİLİĞİNİN giderek yayıldığı, SORUNUN nereden kaynaklandığı ve Söz verilen konunun ne zaman SONUÇLANACAĞI vb. NET bilgilere ihtiyaç hissetmemize rağmen Samimi Açıklamaların yapılmadığı, bu durumun toplumda GÜVEN unsurunu zedelemeye başladığı kurum ve adalete olan AİDİYET duygusunan zarar görmesine neden olacağı değerlendirilmektedir.

ASSUBAYLAR TSK'NIN Bel kemiğidir; Assubay olmadan bırakın ordunun savaşmasını asker karnını doyuramaz, aksini iddia edenler assubaylara aynı zaman diliminde 48 saat izin verirlerse bu acı gerçekle yüzyüze kalacaklardır. Bizler mesai mevhumu gözetmeden imkansızı başararak ölümü göze alarak görev yapmaktayız. Normal bir memurun mesaisinden fazla bir ayın ortalam 6-8 gününü 24 saat esasına göre Nöbet,Gece eğitimi,tatbikat,özel görevlerle  tek kuruş fazla mesai almadan kışlada geçirmekteyiz. Şu an operasyon bölgesinde ,kışlalarda,gemilerde birçok kişinin macera olsun diye 24 saat katlanamayacağı şartlarda görev yapıyoruz. TSK ve milletimize sadakatimizi terimizle, kanımızla ispatladık karşılığında tek talebimiz adalettir bunun bizlerden esirgenmesi hiçbir değer yargısı ile haklı gösterilemez. 

Devletimizin AİLE Sofrasında Aile mensupları arasında Büyük AYRIMCILIĞA dönüşen ADALETSİZLİĞİN giderilmesini istediğinde anında ÇÖZEBİLECEK GÜCE ve Kudrete sahip olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Devletimizin Akademisyen, Öğretmen, Hakim,Savcı, Doktora hâttâ SURİYELİ Sığınmacılara dahi BÜTÇE sorun olmazken TSK'nin mensuplarına BÜTÇENİN Sorun haline getirmeyeceğini ve MEHMETCİĞİNİ AÇLIK sınırının biraz üzerinde YOKSULLUK Sınırının altında EMEKLİ Maaş Adaletsizliğine SON verme konusundaki Ümidimizi koruyor ve Sn. Başbakanın ASSUBAYLARA SÖZ verdiği TAZMİNAT ve Göreve Başlangıç Derecesinin 9-2 olma konusunun hayata geçmesini bekliyoruz, Sicil Affı dahil Malulen ve Re’sen çok zor şartlarda görev yapan UZMAN kardeşlerimiz dahil tüm Muvazzaf ve Emekli tüm TSK mensuplarına sahip çıkılmasını bekliyoruz.

Sorunlarımızın çözümüne muhtemel engel olabilecek sayısı az, devletimizin kritik yerlerinde görevli olası KİRLİ ellere, PARALEL vb. yapılanmalara karşı Devletimizle El ele mücadele etmeye hazırız.

Bu mektup Tüm EMEKLİ ASSUBAY ve Ailelerinin HAYKIRIŞIDIR. Sn. Cumhurbaşkanımız, Sn. Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız ile Kuvvet Komutanlarımızın İNSANΠhassasiyetine sunulmuştur. Tarihte ilk kez verilen SÖZLERLE ÜMİTLENEN bu Vatan Evlatları gereğinin yapılmasını beklemektedir. Arz ederim.

AŞAĞIDAKİ LİNKTEN KAMPANYA'YA ULAŞABİLİRSİNİZ.

 

https://www.change.org/p/t-c-cumhurba%C5%9Fkanli%C4%9Fi-assubaylar-100-bin-imza-ile-adalet-i%C3%A7in-haykiriyor?recruiter=45892823&;;utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

 

 

 

 


Ögeyi Oylayın
(91 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLİASSUBAYLAR 15-04-2016 18:39
Saygıdeğer Meslektaşlarımız ve assubay aileleri
Assubaylar bu ülkeye ve ordusuna sadakatini zaman,zaman imkansızlıkları aşarak teri,kanı ve canı ile ispatlamışlar, karşılığında sadece adalet talep etmektedirler. Vatan sevgisi hiçbir değerle ölçülemez, ancak adalet olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Adalet talebimizi içeren bu kampanyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Bu kampanyanın mimarı Sn.Yılmaz Demir Özçelik ve destek verenlere sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz


https://www.change.org/p/t-c-cumhurba%C5%9Fkanli%C4%9Fi-assubaylar-100-bin-imza-ile-adalet-i%C3%A7in-haykiriyor?recruiter=45892823&;utm_source=share_petition&utm_medium=copylink
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ