×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Bu sayfayı yazdır

HAKLARIMIZLA İLGİLİ SON DURUM !

Kıymetli arkadaşlarım;

Son günlerde, o kadar çok bilgi kirliliği var ki, kime? neye? inanacağımızı şaşırdık.

Her kafadan bir ses çıkıyor.

Tazminatlar, intibaklar, yok şöyle, yok böyle deniyor.

Sağlıklı bilgi alamıyoruz. Bizim için, bu konulara müdahil olması gereken, TEMAD ve TAS-SEN ortalıkta yok.  Bilgi paylaşımı yok.

Kişisel çabalarımız ile bazı bilgi kırıntılarını öğrenip, paylaşıyoruz.

En son, tazminatlar için özetle; II. Kad. Kd. Bçvş, bilfiil 24 yıl hizmet şartı getirildiğini yazmıştık.

Halen meclise gidip, "görüşüyoruz, müdahil oluyoruz" diye milletvekilleri  ile çekildikleri resimleri paylaşan, TEMAD yöneticilerinin ise, bir şeyden haberi yok!

Nereden mi biliyorum?

Bu gün aldığımız bir haber, bizi ziyadesi ile üzdü.

TEMAD, "müdahil oluyorum" filan derken, 5 gün önce, 30 Kasım 2015 tarihi itibarı ile  tazminat konusunu içeren cetveldeki değişikliğin, hükümetin önünde olduğu  bilgisini aldık.

Söz konusu Kanun hükmündeki kararnameye göre, tazminatlar ile ilgili hususlar, 2016 yılının mart ayından itibaren geçerli olacağı yönünde çelişkili bilgiler alıyoruz.  

 

Bize gelen bilgilere göre;


 Albayların gösterge rakamının,  4500'den 6000'e yükseltildiği,

Yarbayların gösterge rakamının ise, 2000'den 3500'e yükseltildiği,  

Söz konusu cetvele yeni eklenen, Kd. Binbaşılara 3000, binbaşılara ise  2500 gösterge rakamımın verildiği,

Yine,  listeye ilk kez eklenen assubaylardan ise,  sadece II. Kad. Kd. Bçvş.lara 2000 gösterge rakamı verildiği görülmektedir.

Burada dikkatinizi çekmek istiyorum!

 Eğer bize gelen bu çizelge doğru ise, 15 yıllık bir subay olan binbaşıya, 18 yıllık bir Kd. binbaşıya tazminat veriliyor ancak, 23 yıllık bir assubay tazminat alamıyor.

Bu uygulama,  hem subaylar ile assubaylar arasında, hem de assubayların kendi içinde, ayrımcılığa neden olur.  Assubayları bölecek bir uygulama olacaktır. Eğer, bu şekildeyse emekli assubayların en fazla % 10'u bundan faydalanabilir.

Çözümü ise aynen subaylarda olduğu gibi, 15 yıllık bir assubaydan başlanarak tazminatların kademeli olarak verilmesidir. Adalet bunu gerektirir.

***

İNTİBAKLAR

İntibaklara gelince,  yine benzer bir uygulama olacağını öğrendik. Şöyle ki;

2003 yılı öncesi mezun olan lise mezunu bir assubaya , 1 derece verileceğini öğrendik.

Ancak burada da sıkıntı var. Görevdeyken kendi namına üniversite ve  yüksekokul bitirenlerin bundan kısıtlı olarak faydalanacağını  yönünde bilgiler var. 

Mesela; 1'inci  derecenin,  1 'inci veya 2'inci kademesinden emekli olan, yüksekokul veya üniversite  mezunu assubay bu intibaktan 2 kademe olarak yararlanırken,  2'nci derecenin 3 ve 4'üncü kademesinden emekli olan lise mezunu assubay faydalandığında, 1'inci derecenin 3 veya 4'üncü kademesine düşerek, öyleki bazı durumlarda, görevdeyken yüksekokul veya    üniversite bitiren assubayın önüne geçiyor. Ayrıca görevdeyken yüksekokul ve üniversite bitirip 1. dereceye düşmeden emekli olanlar da bu şekilde intibak yapılırsa yine bu düzenlemeden zararlı çıkıyor. 

Yani okuyan, çalışan fedakarlık yapan assubay bir nevi cezalandırılmış oluyor. Buradaki çözüm, intibakların 2003 öncesi tüm assubayları kapsayacak şekilde yapılmasıdır. Ayrıca başlangıç dereceleri de göz ardı edilmemelidir.

***

PAPATYA FALI!

bu arada, yapılan gayretleri, öğrenilen bilgileri paylaşanlarla, alay edercesine yazı yazan papatyacı kişi,çok gerilerde kalmış. Kendisinin paylaştığı bilgiler, 2012 yılına aittir. O dönemdeki hükümet tarafından kabul edilmeyerek geri iade edilmiştir.

Kendisine tavsiyem; bilgisayarlar bile kendini otomatik güncellerken, O'nun da kendini güncellemesidir. Ayrıca,  o papatyaların çiçeklerini saplarını filan toplayarak, bir tutam haline getirip, bir güzel demlesin ve çay olarak içsin. Hazımsızlığa iyi gelir. 

***

TSK YIPRATILMAMALIDIR

Kısacası sevgili meslektaşlarım;

 Temeli yıllar önce atılan ve 2012 yılından itibaren sergilenen, TSK'yı yıpratma amaçlı faaliyetlerin yeniden başlandığını sezinliyorum. Buna müsaade edilmemelidir.  Bunlar çok hassas konulardır.  Kesinlikle, bu konuda oyuna gelinmemeli ve tahriklere kapılmamalıyız. Maksadını aşar derecede konuşan, yazan çizen, TSK düşmanlarına itibar edilmemelidir.  Başka Türk Silahlı Kuvvetleri yoktur.  Dikkatli olmakta büyük fayda vardır.

TSK'ya, yeni bir nefes ve güven getirdiğine inandığımız,  Sn. Hulusi AKAR paşanın bunlara müsaade etmeyeceğine inanmak istiyoruz. Emekliler olarak, kendisinden beklentimiz bu yöndedir.

Subay , assubay, uzm.j.çvş. ve uzman  erbaşların, bir bütün olarak ele alınmasını, bir ailenin fertleri gibi görülerek, hiç bir meslek grubunu mağdur edilmeden,  düzenlemelerin yapılması gerektiğine inanıyoruz.



Ögeyi Oylayın
(54 oy)

Son ekleyen