Sayın Meslektaşlarım

1) 2000 yılından beri Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığına mağduriyetlerimizle ilgili olarak yaptığım yazılı müracaatlarım ve eski maliye Bakanlarımızdan Sayın Kemal UNAKITAN, Mecliste gurubu bulunan partilerin Genel Başkanlarıyla bizzat yaptığım görüşmelerden vaatler dışında olumlu bir sonuç alamadım.

2000 yılından sonra TEMAD Genel Başkanlarıyla yaptığım görüşmelerden sonra ise bırakın destek görmeyi yönetimden ve meslektaşımız bazı hukukçularından tepki bile gördüm. 

Haklarımızın hukuk yoluyla alınabilmesi için girişimlerde bulundum. EMEKLİ ASSUBAYLAR ORG sitesindeki mesajlarımdan sonra birçok meslektaşımdan çok destek gördüm. Genel Başkan seçilmezden önce Sayın Ahmet KESER dahil birçok meslektaşım Ankara adliyesindeki duruşmalara katıldılar, birçok meslektaşım da mesajla ve telefonla destekleriyle yanımda oldular, kendilerine minnettarım. 

Sınıf Okuluyla ilgili Danıştay ilamını yine bu sitede yayınladım. Açtığım davadan ve Danıştay ilamını yayınladığım tarihten önce EVET İDDİA EDİYORUM, Danıştay ilamındaki davayı açanlar dışında, meslektaşımız hukukçular dahil tüm Türkiye'de hiç kimsenin konuyla ilgili ne haberi vardı ne de bilgisi vardı. Sitede yayınladıktan sonra ve benim mesajımdan sonra haberleri ve bilgileri olanlar girişimde bulunmuşlardır. Böylece emekli aylığını alamayan meslektaşlarımızın bazıları emekli aylıklarını almaya başlamışlardır.

Emekli aylığı alamayan meslektaşlarımın emekli aylığını almalarından ben de çok mutlu oluyorum, kendilerine hayırlı olsun.

YÜRÜRLÜKTEKİ KANUNLARIMIZA GÖRE AVUKAT ÜCRETİ ALMADAN DAVANIN TAKİP EDİLECEĞİNE DAİR SÖZLEŞME OLSA BİLE BU YÖNDEKİ SÖZLEŞME GEÇERSİZDİR VE AVUKAT ÜCRET ALIR. ÜCRET ALMAK HER AVUKATIN EN TABİİ VE HUKUKİ HAKKIDIR, ÇÜNKÜ AVUKATLAR DA VERGİYE TABİDİR.

Davayı kendileri yürütebilecekler kendileri dava açabilir, yürütemeyecek olanlar ise avukat ile takip ederler.

2) 2009 yılına ait olan ve yayınladığım DANIŞTAY ilamına ve bazı meslektaş hukukçuların bu ilama dayanarak açtıkları ve kazandıkları davaya göre, 18 yaş altında sınıf okulunda geçen başarılı süreler fiili hizmetten sayılarak o süre kadar erken emekli olunabilir ancak derece ve kademe intibakında sayılmaz.

Ögeyi Oylayın
(15 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 osman ATEŞ 06-12-2015 00:07
Sınıf okulunda geçen sürelerin kademeden sayılması ile ilgili danıştay sonucu merakla bekliyorum. İntibaklar yapılsa da yapılmasa da mahkemeye başvuracağım.
Alıntı
#2 metin ayan 05-12-2015 22:07
Sayın abim sınıf okulu fiili hizmetten sayılıyorsa kademede verilmesi gerekmiyor mu? Benim şahsi düşüncem verilmesi gerektiği yönünde, neden verilmediğine dair aydınlatıcı bir iki bilgi verir misiniz,teşekkürler.
Alıntı
#1 MEHMET KAYALI 04-12-2015 08:10
DEĞERLİ ARKADAŞIM SAYIN TURAN.
HAKLARA KATKILARINIZ,
BİLİNÇLİ VE ÇABALAYAN ASSUBAY OLARAK ÖRNEKSİNİZ.
EKTİĞİNİ BİÇEMEMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞAMANIZ,
SİZLERE VAAT EDİLEN YARDIM BEKLENTİNİZ,
UMDUKLARINIZA ÜZÜLMEMELİSİNİZ.
SİZLER GİBİ BAŞARIYA KOŞUP DA SÜKUTU HAYALE UĞRAYA ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR.
BU BİR BİLİNÇ VE YAKLAŞIM İŞİ.
BİLİNÇLERİNİ VE KENDİNİ BELLİ SEVİYEYE GETİREMEYENLER SİZLERİ ANLAYAMAMALARI GERÇEKTİR. NASIL Kİ KÖRLER DİYARINDA AYNA SATMAYA ÇALIŞANLARIN, BAŞARILI OLAMADIKLARI DOĞAL İSE SİZLERİ ANLAYAMAYANLARIN ORTAMINDA BAŞARILARINIZIN GÖRÜLEMEMESİ DE DOĞALDIR. AMA SİZLER VE BİZLER ÇABALAMAYA DEVAM EDECEĞİZ. GÜN GELİR AYDINLAR İLE KARŞILAŞMAMIZ OLASIDIR. O ZAMAN BİZLERİ VE SİZLERİ ANLAYABİLENLER ORTAMINDA BİRLİKTE MUTLU OLURUZ. KUTLAR GÖZLERİNİZDEN ÖPERİM.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ