×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Bu sayfayı yazdır

MÜCADELEDE GELDİĞİMİZ NOKTA

Gerek muvazzaf, gerekse emeklilikte okuyarak, takip ederek, çok şey öğrendiğim, kişisel gelişimimde büyük rol oynayan, assubay sınıfının olmazsa olmazı olan, sönen mücadele ateşini yeniden yakan, sitemize merhaba diyorum.

Bir assubayı, yine bir assubaydan başka kimse anlamaz ne amiri, ne arkadaşı, ne astı, ne üstü, ne de siyasetçisi.  Bir assubayı sadece bir assubay anlayabilir. Bizlerin anlaşılmasına büyük katkılar sağlayan sitemizde ki  köşem ve köşe yazarlığını yaptığım gazete ile birlikte, içinden geldiğim assubay sınıfına  elimden geldiğince destek olmaya devam edeceğim. İlk yazım köşemin adına yakışır şekilde, biraz sert bir "MUHALEFET" yazısı olacak.  kendi açımızdan Son 3-4 yılın kısa bir değerlendirmesini yapmaya çalışacağım.

  • SON 3 YILDA NELER BAŞARDIK? NELER KAZANDIK?
  • DUDAK UÇUKLATAN ÇILGIN PROJELERE NE OLDU ?
  • İŞTE BUNLARI KUTLAYACAĞIZ?

1. Mecburi Hizmet düşmüş!

Mecburi hizmet alınan eğitimle orantılı  olmalıdır, 4 yıl askeri lise, 4 yıl Harp Okulu, 1 Yıl Piyade Okulu, 1 Yıl Subay Sınıf okulu, kurmaylık, meslek içi kurs ve eğitimler vs. ile 10-12 yıl eğitim alan bir subayla, sadece 2 yıl eğitim alan bir assubayın aynı sürede mecburi hizmete tabi tutulması adalet değildir. Bunun başarı olabilmesi için mecburi hizmet en fazla alınan eğitim süresinin iki katı olmalıdır. Şimdi bu başarı mı?

2. Disiplin Kanunu çıkmış!

Hukukun üstünlüğüne aykırı Disiplin Kanunun çıktığı günden bu güne, her ay bir assubay intihar etti, 28 ayda 35 assubayın intiharı sana göre başarı mı? Bu kanun görüşülürken, konuya müdahil olan TEMAD Yönetim Kurulu Üyesi ve O dönemde Hukuk Komisyonu Başkanı olan, Sn. Av.Fevzi AKSOY’un müdahil olalım isteğine “televizyondan izleriz” diyenlere göre başarı olabilir.

3. Rütbe Bekleme Süreleri arttı!

Rütbe bekleme süreleri, subaylarda düşerken assubaylarda yükselmiştir. Assubayların kıdemli başçavuş olabilmeleri için toplam 9 yıl fazla çalışmaları gerekiyor. Eskiden 18 yılda kıdemli başçavuş olabilen bir assubay artık 24 yılda bu unvanı elde edebiliyor. Yine 27 yılda albay olan subaylar artık normal bekleme süreleri ile 23 yılda albay olmaktadır. Yani assubayın son rütbeye ulaşması 9 yıl artmışken, subayın ki 4 yıl düşmüş. . Bu da, assubayların 6 yıl daha geç Kıdemli başçavuş olmasına neden olacak ve 6-9 yıl daha geç maaş artışı ile olası tazminatlardan 6 yıl daha geç almaya başlayacağı anlamına geliyor. İşte muhteşem bir başarı daha!

4. Assubaylar daha çok nöbet tutacak!

Assubaylar, II. Kad.Kd.Bçvş. olunca 42 yaşında nöbetten düşerken, rütbe bekleme sürelerinin artması nedeni ile  artık 6 yıl daha fazla nöbet tutup 48 yaşında nöbetten düşecek. Zaten nöbetten düşen assubaya da vardiya, nöbet kontrolü vb. değişik adlar altında nöbet hizmeti yaptırılmaya devam edildiği gelen bilgiler arasında. Subaylarda ise, rütbe bekleme sürelerinin değişmesi sonucu, eskiden 27 yılda albay olan subay, artık 23 yılda albay olarak nöbetten düşmektedir.

5. Torbalar doldu doldu boşaldı!

Son 3 yıldır aldığımız müjdeleri torbaya doldursan, TEMAD Genel Merkezi binasına sığmaz. Ama torbaların boş çıkması da başarıdır.

6. Disiplin Kurulları Yönetmeliği çıktı, gözünüz aydın!

Disiplin Kanuna istinaden çıkan ve assubayların TSK'dan kaydını silmeyi, "5 liralık tornavidanın kaydını silmekten kolay hale getiren" Disiplin Kurulları Yönetmeliği başarının kralıdır!

7. Oda hapsi kalktı!

2005 Yılında, İzmir Barosu avukatlarından, Ali Üstündağ tarafından Edirne’de görevli bir meslekdaşımız adına açılan dava sonucu; AİHM "göz ve oda hapsi cezalarının ancak hakim kararı ile verileceğine hükmetti". Bizler buna sevinirken, TEMAD yönetimince  bu başarı kendilerininmiş gibi algı yaratıldı.  Ardından, basında maksadı aşan eleştirilerine adeta, tepki olarak çıkarılan, Disiplin yasası ile eskiden oda hapsi aldıktan sonra mesleğine dönen, işine devam eden, iş güvencesi sorunu olmayan assubayların, günümüzde meslek hayatı pamuk ipliğine bağlıdır.  Artık disiplin puanı ile meslekten kolaylıkla atılmaktadır. Yani "oda hapsi yok, işten atılmış assubay çok" olacak! Bunun vebali bu yönetimindir.

8. Komutanlık Tazminatı verilecek!

Sırf çıkabilecek komutanlık tazminatını assubaylara vermemek için, kadrosu assubay olan, hemen hemen tüm komutanlıklar amirliğe dönüştürüldü. Yani assubaylara komutanlık tazminatı verseler bile assubay kadroları "amirliğe" dönüştürüldüğü için sayıca çok az assubay bu tazminattan faydalanacak. Eee bunlar ne diyecek komutanlık tazminatını kazandık ! Yersen...

9. Genelkurmaya diz çöktürdük!

Genelkurmay ile VİP karşılama seviyesinden, TEMAD’ın çiçeği bile nizamiyeden  giremez konuma gelindi. Mevzuata göre “Assubayların özlük haklarının çıkış noktası, çalışma yeri, Genelkurmay Başkanlığıdır”. Genelkurmay tekliflerini ya MSB’ye , yada doğrudan Başbakanlığa gönderir.

Bu durumda, yandaş yazarın yazdığı bir yazıdaki şekli ile "diz çöktürdüğünü iddia ettiği",  görüşemediğiniz, muhatap alınmadığınız, Genelkurmay'dan  özlük haklarını nasıl alacaksınız?

Ayrıca, Türk Milletinin çekirdeği TSK'dır.TSK'nın çekirdeği de Genelkurmaydır. Hak aramaya evet ama bu tip maksadını aşan, libidosu yüksek söylemlere hayır!

10. Ses getiren eylemler yaptık!

Meclisin tatilde olduğu günlerde, basın açıklaması yaparak, boş meclis bahçesinde kargalara derdimizi anlattık. Sabah 11.00’ de başlayıp, akşam 17.00’da biten mesai saati kadar sürmeyen ölüm orucunu, yine meclisin seçim tatilinde olduğu günlere tesadüfen denk getirdik. Bir taraftan ölüm orucu yaparken bir taraftan da, 22 ülke, 37 şehri kapsayan, 23 günlük 1800 EURO'luk lüks geziler tertipleyip eğlendik, gezdik tozduk! Adama sormazlar mı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bir taraftan "AÇIZ, GEÇİNEMİYORUZ" diye en son eylem türü olan "ÖLÜM ORUCUNU" emeklilere yaptır, ardından da böyle lüks geziler ayarla. Sen kendin inanmamışsın ki açlığına, askeri ve sivil otorite nasıl inansın? İşte  eylem de başarımız budur.

11. Assubaylar 1/4 ‘ü aldı!

Evet assubaylar ¼’ü aldı ama bu yönetim sayesinde değil. Tıpkı 100 TL’lik tazminat da olduğu gibi. Milli Savunma Bakanı açıkça söyledi, Ben ilk göreve geldiğimde şu 100 TL. yi verin dediler verdik, ¼ ‘ü istediler verdik” ( Milli Savunma Balanı Sn .İsmet YILMAZ, 07 Haziran 2011 tarihinde göreve geldi, o dönemde Ahmet KESER ve arkadaşları muhalefetti), Ayrıca Ahmet KESER’in 1. Dönemindeki yönetim kurulu üyeleri bunu açıkça söyledi; “Biz Aralık 2011’de seçildiğimizde 100 TL. ve ¼ çalışması gönderilmişti, bunda bizim bir etkimiz yoktur” dediler.

12. Taslak Personel Kanunu ile haklarımızın % 85’ini alacağız!

Bu sözleri, 2013 yılında, Samsun il Toplantısında Ahmet KESER söyledi. Kısa bir süre sonra Taslak Personel Kanunun tarih oldu ve rafa kaldırıldı! Taslağı bile iptal ettirmeyi başardık!

13. Onurumuzu kazandık!

Pardon assubaylar onursuz muydu ki, onurunu kazansız. Assubaylar ve tüm TSK mensupları,   her zaman onurlu kişilerdir. Emeklisi açlık ve yoksulluk sınırı altında maaş alsa bile assubaylar onurludur! Böyle slogan sözler yerine, ekonomik ve sosyal yönden  iyileştirmeyi sağlayın. O zaman assubaylar ekonomik olarak da onure olacaktır.

14. Tüzüğü değiştirdik!

Evet tüzük kurultayı yapıldı, mevcut tüzükte daha mükemmel bir STK olmanın yolunu açacak teklifler işleme alınmaz iken, TEMAD Başkanı 3 dönem seçilebilir maddesini  ömür boyu seçilebilecek hale getirdik, ama küçük bir sorun vardı, MSB bunu onaylamamıştı. Mahkemeye verildi, ama mahkemeyi de kaybettik. En sonunda da, davalar açtığınız, büyük itirazlar ettiğiniz tüzüğü , MSB'nin onayladığı şekli ile resmi internet sayfamızdan paylaştınız.  Bu da tüzük başarısıdır!

15. Davalık olan 3000 Assubaya hukuk hizmeti verdik!

Malum, yine yandaş yazar, bir yazısında yazmıştı; "Temad, yaklaşık 3000 assubaya hukuki hizmet veriyor"! Önemli olan 3000 assubaya hukuk hizmeti vermek değil, 3000 assubayı davalık konuma düşüren hususların tespit edilerek, bunları giderici yasal ve idari düzenlemelerin yapılması için çalışmaktır

16. TESUD Davasını kazandık!

Genel Kurul öncesi her yerde duyurduğunuz, yerlere göklere sığdıramadığınız , kazandığınızı iddia ettiğiniz, TESUD mallarına el koyma davası ne oldu? Hiç sesiniz çıkmıyor? Bu dava ile ilgili açıklama yapmak için bir daha ki seçimleri mi bekleyeceksiniz?

17. 2013 yılında kutlanan, 17 Ekim’e sponsor bulduk!

2013 Yılında kutlanan 17 Ekim faaliyetlerinden 200 - 225 bin TL. gelir elde edecekken, TEMAD’dan 348.000 TL. para harcandı. Bu konuda bir ofis kiralandı. Söz konusu ofis İl Başkanlarına gösterildi. Gerçekten sponsor firmadan ne kadar gelir elde ettiniz, ve siz toplam da kime ne kadar ödeme yapmıştınız? Açıklayabilecek misiniz?

18. KAMUDER Bizi en başarılı Yılın Sivil Toplum Örgütü Seçti!

Karşı caddedeki  teşkilatları ile birlikte toplam 120 üyeli aile derneği, kendisinden belki de 1000 kat daha büyük, bu caddedeki derneği “Yılın En Başarılı STÖ” seçiyor, bizimkiler bunu başarı algısı yaratarak  “PES” de yutturmaya çalışıyor.  Kısaca bunun adı dostlar alışverişte görsün ödülüdür! Pardon TEMAD’ın hangi başarısına istinaden bu ödüle layık görmüşler? Hadi el cevap! Bununla ancak kendinizi avutursunuz!

19. Üye sayımızı artırdık, üyemiz 60.000 Kişi oldu!

TEMAD Gn.Mrk. 18 Ekim 2014 tarihinde yapacağı Genel Kurulun HAZİRUN LİSTESİ : 493 Kişidir. Şimdi kısa bir hesap yapalım;

493 - 17 Genel Merkez Üyesi = 476

476- 3 Eski Temad Başkanları = 473

473- 96 Temad Şube Başkanları = 377 delege

Tüzük gereği, 1 delege 50 üyeyi temsil ettiğine göre; 377 * 50 = 18.850 MEVCUT AKTİF ÜYE SAYIMIZ!

Hani 60.000 üye?

Kısacası matematik yalan söylemez!

20. Çılgın Vaatlerimizi ve Projelerimiz gerçekleştirdik!

Tam 36 ay önce seçilmek için “Yeni Oluşum Grubu” adıyla projeler açıklamıştınız, maalesef hemen hemen hiç biri gerçekleşmedi! Şimdi tüm Başkan adayları proje çalışma açıklarken sizin proje açıklamanız, gerçekleştiremeyeceğinizi bilmenizden mi kaynaklanıyor? Sahi sizin çılgın projeler vardı, onlara ne oldu ? Projeleriniz çıldırmış olmasın

21. Kendi üyemizi delegemizi mahkemeye verdik!

Kendi üye ve delegenizi dava ettiniz ancak daha dava açılmadan savcılık “takipsizlik” kararı verdi. Her vesile ile Türkiye’nin en büyük Sivil toplum Örgütüyüz diyordunuz, ama o büyük örgütün liderinde olması gereken hoşgörüyü kendi üyenize delegenize göstermediniz, muhaliflerinizi ihraç ettiniz, Cumhuriyet Savcılıklarına şikayet ettiniz.

22. Kendi Şubemizin seçimlerini iptal ettirdiğimiz davayı kaybedince sevindik!

Evet, listenizden seçilen “Büyük kongrenin büyük delegesi”, TEMAD’ın en faal ve en çalışkan şubesi olan, İstanbul İl Başkanlığı seçimlerini iptal ettirmek için dava açtı, Şubeler, "Genel merkez yetki vermeden elektrik abonesi bile olamayacağından" savunmayı TEMAD Tüzel Kişiliği adına, İstanbul Şubesinin haberi olmadan, Hukuk Komisyon Başkanınız yaptı ve davayı kaybetti. Kaybettiği yetmezmiş gibi birde karara itiraz etmeyeceğine dair belge imzaladı. O da yetmedi bu kez, bu karar o kadar çok sevindiler ki bu kararı sosyal medya sayfalarından, sevinç ve zafer edaları ile paylaştılar. İnsan kaybettiği davaya bu kadar sevinir mi?

23. Kendi Şubemiz ile karakolluk olduk!

TEMAD tarihinde, belki de dernekler tarihinde ilk kez kendi şubesi ile karakolluk olan Genel merkez oldunuz. Bu konu da tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.

24. Kendi Şubemizi bir güzel kapattık!

Türkiye tarihinin en başarılı, en faal, en çalışkan şubesi olan TEMAD İstanbul Şubesini kapattık. Yerine açtığımız Kartal vs. şubeleri de dikiş tutmayınca onlarda kendiliğinden kapandı!

25. Sosyal medyadaki yorumları yüzünden üyeleri ihraç ettik!

Evet, bizleri muhalifleri ihraç ettiniz ama, sosyal medyada, bizlere, TEMAD Delegelerine, TEMAD üyelerine en ağır hakaretlerini yapan kişiyi de adeta baş tacı ederek, ödüllendirerek kendi listenizden delege yaptınız. Sonra yönetime aldınız.

26. Yönetim Kurulunda Görevli yöneticileriniz neler yaptı?

Bu Soruyu olağanüstü kongrede istifa eden, yönetim kurulu üyelerinize siz sormuştunuz, Yönetim kurulunda görevli üyeleriniz ne yaptı? Hangi faaliyetlerini başarılarını gördük? Onlardan da ne faaliyet yaptıklarına dair beyaz A4 kağıt aldınız mı?

27. Assubayların size sağladığı 2,5 Trilyonu ne yaptınız?

Mücadeleye destek için, şartları zorlayarak size normal aidat, hazine yardımı, gayrimenkul gelirleri dışında gönderilen, milyonlarla gözle görülür hiçbir mücadele katkı çalışması yapmadığınız gibi hizmet binasını bile alamadınız, o kadar paraya rağmen kendi binasını almaktan aciz olanlar mı assubayların hakkını alacak?

28. Geziler ne zaman bitecek?

Kimsenin gezilere gitmesine kimse birşey diyemez, en doğal hakkıdır ayrıca söz konusu geziler, TEMAD'ın imkanları ile TEMAD resmi internet sayfasından duyurulmaktadır. Bu durumda birilerinin bu gezilere eşantiyondan gittiği iddiası konuşulmaktadır. Böyle bir durum gerçek ise ne kadar etiktir?

Son olarak milletçe sabrımızın sınandığı, peş peşe şehitlerin geldiği, kalbimizin kanadığı  bu günlerde bu tip konularla uğraşmak istemezdik, ancak bu günlerde bilmem kaç Avrupa ülkesi ile bilmem kaç şehri kapsayan, 1800 Euro'luk gezi olaylarını öğrenince de kahrolmamak elde değil.

TEMAD Başkanının maksadı aşan eleştirileri ile sosyal medyadaki bazı yandaş kişilerin, kurumlara kabul edilemez hakaretleri yüzünden, TEMAD Gn.Mrk.muhatap alınmamaktadır. Zaten,  Sn.Ahmet KESER;  "ben sizden sorunları çözmek için yetki almadım" sözleri ile adeta hiçbir sorunun çözülemeyeceği itirafında bulunmuştur.

Bunun yanı sıra başarısızlıklar ve kişisel hesaplar yüzünden, toplumun umutları ve birliği büyük zarar görmüştür. Tüm uyarı, eleştirilere tahammül edemeyenler, bu zihniyeti devam ettirdikleri sürece, tüm emekler ve umutların yok olacağı gerçeği unutulmamalıdır.

Bu vesile ile Şehitlerimize Allahtan rahmet, değerli aile bireyleri ile dost ve akrabalarına, silah arkadaşlarına sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz.

Kendimize çeki düzen vererek, hızla gerçek gündemimize dönmeniz dileği ile.

Ögeyi Oylayın
(52 oy)

Son ekleyen