YETER GAYRI YUMMA GÖZÜN KÖR GİBİ!..

Paşam buyurmuş, “assubayları tanımaya çalışıyoruz

Suç bizde, anlatamamışız kendimizi, yoksa koskoca paşa anlayamayacak değil ya!

Öyleyse hatırlatma yapalım!

Paşam, hani siz yeni teğmen olarak her şeyi  HARP OKULUNDA öğrenip kıtaya geldiğinizde, belki babanız yaşında sizin yaşınız kadar askerlik tecrübesi olan, belki sizin yaşınızda biri mutlaka vardı bölüğünüzde! Bölük başçavuşu derlerdi ona… Siz gelince ayağa kalkmış, yer göstermiş, katılışınızı yapmış odanızı göstermişti ya, işte o assubaydı!

Sınıfınızı bilmiyorum, kuvvetinizi de…

Bindiğiniz makam arabasının tamirini yapan, tankınızı tamir eden, tabldotta sizin için yemek çıkaran, paraşütünüzü katlayan, uçağınızın bakımını yapan, göklerde sizi adım adım takip eden, geminizin bakımını, işletmesini yapan,  pilotsanız en kötü hava koşullarında sizi meydana indiren var ya, işte o assubaydı paşam!

Siz nöbetçi amirliği tutarken arka odada otururdunuz ya, ön odada her şeyle ilgilenen, o ölmeden kimsenin size ulaşmasına müsaade etmeyecek olan var ya paşam, işte o da assubaydı. 

Güneydoğuda, çatışma alanlarında sizi çembere alıp, vücudunu, göğsünü size siper eden, sizi canı pahasına koruyan da assubaydı…

Paşam, vatanına ve ekmeğine saygı nedeniyle haklı-haksız kızıp bağırıp çağırdığınızda  yutkunup başını eğen, göz yaşlarını içine akıtan, ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi gelip görevini en iyi şekilde yapma çabası içinde olan kişi-kişiler var ya, işte onlar assubaydı.

Görevdeyken siz onun birkaç katı maaş alırken,  lojmanda oturan siz, kirada oturan ve sadece rütbesi omuzda değil de kolunda olduğu için hastanede bile ikinci sınıf insan muamelesi yapılanlardı assubaylar paşam! Ordu evlerinde de durum aynıydı. Ordu evlerinde bir yatağa subayda 3 kişi düşerken, assubayda 15 kişi düşüyordu ya, işte onlar assubaydı paşam!

Külfeti assubaya yüklemiş, nimeti kendinize almıştınız, size okuduğunuz okullarda “hor görmediğiniz insanı yönetemezsiniz, assubayları hor göreceksiniz” gibi bir şey öğütlenmiş olabilir mi, sadece merak ettim paşam. Hani bizi anlamaya çalışıyorsunuz ya, biz de bazı şeyleri anlarsak birbirimizi daha iyi anlarız diye düşünüyorum.

Emeklilikte de durum değişmedi Paşam bilesiniz… Siz çalışırken aldığınız zaten yüksek olan maaşınızın %80’i ile emekli olurken zaten düşük maaşının %48’i ile emekli olan assubaylar paşam!

Paşam, ben anlattım ama siz gene de etrafınıza bir bakın, iş yapan, onaran, üreten, yöneten, kim varsa ve rütbesi omzunda değil, kolundaysa işte o ASSUBAYDIR Paşam.

Yazının başlığında sözleri Aşık Veysel’e müziği Fikret KIZILOK’a ait bir şarkının sözleri var, “YETER GAYRI YUMMA GÖZÜN KÖR GİBİ

Paşam, Ergenekon, Balyoz gibi uyduruk davalarla Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpaslar kurulurken, siz birbirinizi gammazlarken, bir tek assubay ihanet etmedi. Hiçbir şey bilmediğimizden değil, aslında çok şey bildiğimizden ama Türk Silahlı Kuvvetlerine gönülden bağlı olduğumuzdan ihanet etmedi hiçbir assubay. Çünkü onlar assubaydı paşam!

Yeter gayrı Paşam…

Çevrenizde bir astsubay vardır, size google’dan bulup Fikret KIZILOK’un “YETER GAYRI YUMMA GÖZÜN KÖR GİBİ” şarkısını dinletsin!

Bir dinleyin, kim bilir belki bir şeyler değişir paşam!

Ögeyi Oylayın
(25 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#6 İLHAN SÜLÜN 09-06-2015 11:31
Bu Paşam sanırım Uzaydan gelmiş, bugüne kadar hiç Astsubaylar ile çalışmamış ki, bizleri tanıyamamış, da bundan sonra tanıyacak....... Değerlendirme yetisini kaybetmiş diye düşünüyorum.....
Allah Akıl fikir vere....
Alıntı
#5 Ersen Gürpınar 06-06-2015 23:05
YİBBK Emir Assubayı olduğum zaman bir kurmay yarbay bana başefendi demişti bende kendisine zabit efendi diye yanıt verdim Tartışmamızda siz akademi de assubay düşmanlığınımı öğreniyorsunuz nedir bu önyargı otunuzu biz yoldururuz,bokunuzu biz döktürürüz nöbet bizde zimmet bizde Mehmet bizde bir emirle ölüme koşuyoruz daha ne yapalım ABD hayranlığınızın yanı sıra orada ki assubayların statüsünü de inceleyin bu düşmanca tavrınız birgün bu şanlı ordunun sonunu getirecek dua edin ki bize haksızlıklarımızı öne sürüp kança atan TSK düşmanlarının oyununa bunca adaletsizliğe rağmen gelmiyoruz çünki bu orduyu ve ülkeyi çok seviyoruz ama bu böyle gelmiş böyle gidemez demiştim çokmu zor bizi anlamak sadece adaleti temin etmek?
Alıntı
#4 MEHMET KAYALI 06-06-2015 19:39
YUKARIDA ASSUBAYLARI TANITAN BİR MAKALE OKUDUM.
SANIMA GÖRE,
TEĞMENLİĞİNDEN BERİ TÜM ÖMRÜNCE , BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI.
HİZMETLERİNİ DOLU, DOLU ALDIĞI.
ASSUBAYLARI TANIMADAN EN ÜST DÜZEYE ULAŞMIŞ BİR SAYIN PAŞAM .
”ASSUBAYLARI TANIMAYA ÇALIŞIYORUZ.” DEMİŞ.
ÇABA SARF EDİP YORULMANIZA GEREK YOK.
SAYIN HÜSEYİN SAVCI.
ASSUBAYLARI , TANITIM OLGUSUNDA MÜKEMMEL MAKALESİNİ ,
TEKRAR, TEKRAR OKUMA ZAHMETİNDE BULUNURSANIZ.
ASSUBAYLAR KONUSUNDA DAHA DONANIMLI OLACAĞINIZI SANIRIM.
BURADA DA ASSUBAYLAR.
KENDİLERİNİ TANITMA OLGUSUNDA.
SİZLERE HİZMET VEREBİLMEK İÇİN GAYRETLERİ VAR.
BENİDE MERAK ETMİŞSİNİZDİR.
BENDE KENDİMİ TANITAYIM.
1965 ANKARA ÜNİVERSİTESİ MEZUNU .
AMİRLERİ İKİ YILLIK HARP OKULU MEZUNU İKEN .
HAKLARI GÖRMEZDEN GELİNMİŞ BİR ASTSUBAY.
İNTİBAKI 1976 YILINDA. 7/1 BAREMDEN BAŞLAYAN BİRİ.
OKULDAŞLARI “ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI “ YAPMIŞ .
VE BU GÜN İKİ MUHALEFAT PARTİSİ, LİDERİ.
TÜM AMİRLERİNDEN DAHA EĞİTİMLİ OLMASINA, RAĞMEN.
GÖREVDE İKEN, EMEKLİ OLANA KADAR, AMİRLERİ İLE EŞİT MAAŞ ALMIŞ BİRİ.
2000 YILINADAN SONRA, UNVAN , STATÜ, TAZMİNATLAR, GİBİ OLANAKLARIN BİZLERE YANSITILMAMALARI NEDENİ İLE
HAKLARI, BUHARLAŞTIRILMIŞ, BİR ASTSUBAY.
SAYIN PAŞAMIN EMEKLİ ASSUBAYLARI DA TANIMALARINA YARDIMCI OLMAK İSTEDİM.
Alıntı
#3 Hikmet AYDINCAK 06-06-2015 18:17
Eee ancak bu kadar anlatılır. Eline sağlık hüseyin abi....
Alıntı
#2 Gülbin İnan Yıldız 06-06-2015 00:48
Haksızlık yapan kim olursa olsun, karşısında olmak gerekir! Haksızlık yapana imkan verilirse zalime dönüşür!
Alıntı
#1 Gülbin İnan Yıldız 06-06-2015 00:46
Ey paşa Unutma!... "Ahiret var, Hesap var. Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz."
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ