Saygıdeğer Meslektaşlarımız

Yıllardır, bir üniformamız da  kefen olarak, verilen her görevi şartları zorlayarak yerine getirip, ordumuza ve milletimize sadakatimizi terimiz, kanımız ve canımızla kanıtlamamıza rağmen, ön yargılarla 'üstelik kendi kurumumuz tarafından' sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklara uğratıldık! Emeğimize, desteğimize gereksinim duyulduğunda "ORDU BİR AİLEDİR" sözünü kullananlar bizi sadece göreve ve ölüme gönderirken hatırladılar. Bu yüzden  içimizde haksızlıklara karşı isyanımız bitmedi. Kurumumuza kırgınız ve aidiyet duygumuzu yitirdik!

Assubayların hiyerarşi ve statü sorunları yoktur. Tek talebimiz; hukuksuzlukların, keyfi uygulamaların sona ererek, sadece  adaletin sağlanmasıdır. Bunun gerçekleşmesi, görevdeki personelin moral ve hizmet motivasyonunu arttırıp, emekli personelin aidiyet duygusunun yeniden tesisini sağlayacaktır. Hiçbir hukuksuzluk hiyerarşi kılıfı ile haklı gösterilemez!

Yıllardır bireysel olarak ve derneğimiz TEMAD ile haksızlıklarımızı dile getiriyoruz. Sözler veriliyor, ardından unutuluyor ya da verilen sözlerin aksi ön yargının hakim olduğu uygulamalar devam ediyor!

Bizler, hiç bir zaman ne ayrıcalık, ne de imtiyaz talep ettik. Taleplerimizin tamamı adalete dayanmaktadır. Özlük haklarımız konusundaki öncelikli taleplerimizi kısaca özetlemek gerekirse;
  • Öğretmenlere yüksek okul hakkı tanınmasından 20 yıl, devlet memurlarına sicilen 1'inci derece hakkı tanınmasından 10 yıl sonra  assubaylara da bu hak tanındığı için, bu süreye kadar bekleyecek derecesi olmayan ve görevin ağır koşulları nedeniyle assubayların büyük bir bölümü 3'üncü ve 2'nci dereceden emekli olmuşlardır. Bilahare uygulamaya geçen Em.San.Kn. Ek Md.70 1'inci fıkra (b) bendindeki uygulama ile aynı hizmeti gördükleri meslektaşlarından % 40 oranında eksik maaş almışlardır.  Bunun giderilmesi için; öncelikle 'subaylarda olduğu gibi' tüm assubayların, günümüz assubay yetiştirme kaynağı olan Asb. Meslek Yüksek Okulu mezunu sayılarak (görev koşulları ve sorumlulukları assubaylarla kıyaslanamayacak MYO mezunu devlet memurlarının başlangıç derecesi olan 9/2'den) intibaklarının yapılması ve Em.San.Ek Md.70'deki adaletsiz oranların düzeltilmesi.
  • Danıştay tarafından mevcut uygulaması yasaya aykırı olduğu için iptal edilen kararnamedeki adaletsizliğin yol açtığı hizmet tazminatının ödenmesi ve ödeme grubuna sadece 1'inci dereceden maaş alanlar değil rütbe esas alınarak Binbaşı ve Kıdemli başçavuşlara ödenmesi.
  • Kendi istekleri dışında TSK'da görev yapamaz raporu ile resen emekli edilenlerin emsallerinin derecesine ulaşmasının yada asgari bir üst dereceden emekli edilmelerinin sağlanması.
  • Tüm kamu personeline uygulanan fazla mesai ücretinin TSK personeline de ödenmesi.
Buna karşın MSB ve Genelkurmay tarafından özlük haklarımızla ilgili olarak ;
  • İntibaklarımızın yapılmasının 28.5.2012 tarihinde ,
  • Yarbay ve üst rütbedeki personele ödenen hizmet tazminatının 1'inci derecedeki subay ve assubaylara ödenmesi 7 Ocak 2012 tarihinde,
  • Gelir seviyesi düşük binbaşı ve alt rütbedeki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman çavuş maaşlarına % 20 oranında artış getirilmesi 6 Nisan 2012 tarihinde,
  • TSK personelinin özlük haklarının eğitim seviyesine göre düzenleyen tek gösterge tablosunun kullanılması 23.1.2012 tarihinde,
  • TSK personeline fazla mesai ücreti ödenmesi 28.5.2012 tarihinde,
  • Em.San.Ek Md.70 1'inci fıkra (b) bendindeki oranlardaki adaletsizlik giderilerek 3'üncü ve 2'nci dereceden emeklilerin adaletsizliğinin önlenmesi 9.9.2011 tarihinde  hükümete teklif edildiği bildirilmiştir.

Sözleşmeli erlerle ilgili husus taslak personel yasasının 11'inci maddesinde yer aldığına göre personel yasa taslağının meclise gönderilebileceği ihtimalini kuvvetlendirmektedir.

Son olarak da personel yasası taslağında yapılan köklü düzenlemeler 27.Mart.2013 tarihinde açıklanmış, ancak ne personel yasası ne de belirtilen iyileştirmeler sonuçlandırılmamıştır. (Malumunuz olduğu üzere, personel yasa taslağı ile ilgili tekliflerimiz sitemizde yapılan mail kampanyası ile genelkurmay ve kuvvet komutanlıklarına sunulmuştur. Muhtelif platformlarda adaletsiz uygulamaların sonlandırılması taleplerimiz devam etmektedir.)

Milli Savunma Bakanı muhtelif tarihlerde basına konu ile ilgili 'özellikle intibak ve tazminat ödenmesi konusunda' açıklamalarda bulunmuş, son olarak bedelli askerlikle ilgili açıklamalarında askerlik hizmetine başlamamış olanların sözleşmeli erbaş er olabileceklerini belirtmiştir.

TEMAD Gn.Mrk. yönetimi Genelkurmay ile görüşemediği için konulara müdahil olamamaktadır. Siyasiler ise Genelkurmayın vermediği bir teklif üzerine insiyatif kullanmamaktadırlar. Bu nedenle TEMAD yönetiminin vakit kaybetmeden, imtiyaz değil adalet içeren taleplerimizi, kararlılığımızı, yaşadığımız adaletsizliklerin muvazzaf personelde moral ve hizmet motivasyonu, emeklilerde ise kuruma olan aidiyet duygusunu zedelediğini açıklayan, çarpıcı örneklerin yer aldığı ulusal bir gazetede yayınlanacak ilan vermesinin yararlı olacağını belirtmek istiyoruz.

Saygılarımızla.

SİTE VE ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ

Ögeyi Oylayın
(35 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Ersen Gürpınar 04-12-2014 17:19
Bu konu bile bazı arkadaşlarımızı heyecanlandırmamış; çünkü ne yazık ki TEMAD yönetiminin başarısızlıklarını olumsuzluklarını eleştirenlere yapılan linç kampanyası ile toplumda yaratılan umutsuzluk, birbirine tahümmülsüzlük devam ediyor.
Merak ediyorum,yönetimin eleştirilmesini TEMAD tüzel kişiliğine zarar vermek gibi yanlış bir algı yaratanlar, TEMAD yönetiminin sessizliği sizi rahatsız etmiyor mu? Sizce yönetim önerilere uygun bir davranış mı sergileyecek, yoksa kaderimize razı, tesadüfen ya da birilerinin himmeti ile yapılacak küçük iyileştirmeleri TEMAD yönetimin başarısı olarak değerlendirip alkışlamaya devam mı edeceğiz? Yanıtı topluma vermeseniz bile aynaya bakıp vicdanınıza verin...
Alıntı
#3 ABDULLAH KAYA 04-12-2014 08:26
HASBİHAL

Ellerinize gönlünüze sağlık.

Paylaşımdaki bazı çelişkileri açıklamak istiyorum, kurumumuza kırgınız deniliyor sonra ilgili tekliflerin hükümete yapıldığı söyleniyor.Son parağrafta ise Temad' ın Genel Kurmay ile görüşemediği söyleniyor.

Aciz bir kardeşiniz olarak Genelkurmay Assubayını aradım ve bazı konuları ilettim. Memnun kaldılar. Ondan müsaade isteyerek aramızda geçen şu cümleyi yazıyorum. '' Genelkurmay Başkanımızın bir sene süresi var ve bu konuda desteklerine devam edecekler..''

Yapılan tekliflerle alakalı teknik konulardaki aksaklıkları bu sayfada önceden paylaşmıştım. O fikir ve bilgileri saklı tutarak yine de bu paylaşımdaki tüm isteklerin gerçekleşmesini arzu eder,saygılar sunarım.

Selam ve dualarla.

'' Ordumuzla el ele, çağrı yapalım hükümete
Diyelim yıllar geçti adalet nerede ''

--------------------------------------------------------------------

YÖNETİCİ NOTU. Sn.Kaya Genelkurmayın bizlerle ilgili sunduğu teklifleri adeta kaderine terk etmiş yasalaşması konusunda gayret göstermemiştir oysa diğer konulardaki tasarılar jet hızı ile yasalaşmaktadır bu nedenle kırgınlığımızı ifade ettik; İlginize teşekkür ederiz ancak Gnkur.Assubayı sayın başkanın desteğine devam edeceğini açıklamışlar hangi destek verilmiş ki devamı verilecek? TEMAD genelkurmayla görüşmüyor değil görüştürülmüyor sn.başkanın açıklamalarını maksadı aşan eleştiri olarak değerlendiren genelkurmay orduevi yasağına ek olarak assubayların temsilcisini kabul etmiyerek tüm camiayı cezalandırmak istemiştir biz bu olumsuzlukların giderilmesini adaletin sağlanarak görevlinin moral ve hizmet motivasyonunun emeklinin aidiyet duygusunun arttırılmasını diliyoruz.
Alıntı
#2 MEHMET KAYALI 04-12-2014 01:07
Sayın Osman Ada'ya katılmak herhalde en güzel tanımlama olur...
Alıntı
#1 Osman Ada 03-12-2014 22:50
Sizler, bu öneriye Temad yönetiminin olumlu bakacağına ihtimal veriyor musunuz? Bence vermez, verse bile hangi para ile ilan verecek 2.5 milyon TL desteğin harcandığı yeri bilen var mı? İşimiz tesadüfe kalmıştır.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ