17 Ekim Asssubaylar günü!

17 Ekim’i dünya assubaylar günü olarak evrenselleştirmeye çalışıyoruz, tutar mı tutmaz mı zaman gösterecek.

Ertesi günü Genel Kurul var, astsubaylar gününü kalabalık kutlamak ve iki amacı bir arada gerçekleştirmek için seçimin hemen 18 Ekim’de yapılması mantıklı. Muhalif kesimlere göre biraz baskın seçim gibi. Seçim tarihinin açıklanması için de yasal prosedür var, seçim tarihinin ne zaman açıklanacağı hem tüzükte, hem de Dernekler Kanununda belli. Eğer kanun ve tüzüğe uygunsa, bu kadarcık şark kurnazlığı varsa bile  sineye çekilmeli! Kaldı ki seçimin yılı belli, sadece ay-gün belli değildi. Çalışmaların çok önceden başlatılması gerekiyordu.

17 Ekim’i sorunsuz atlatacağız İnşallah!

18 Ekim 2014 günü için endişeliyim.

O gün yeni bölünmelere, yeni küskünlüklere yol açmamak için herkese düşen sorumluluklar var.

Yönetimin sorumluluğu daha büyük!

Muhalefet “çamur at, tutmazsa izi kalır” tarzı  suçlamada bulunmamalı, elinde somut bilgi-belge varsa hiç çekinmeden ve tereddüt etmeden Genel Kurula sunmalıdır.

Dil ve Üslup çok önemli… Kürsü adabına uygun, bağırıp çağırmadan, üç-beş saat sonra genel kurulun biteceği, seçilecek başkan ve ekibi kim olursa olsun tüm toplumu temsil edeceği unutulmadan konuşulmalı. Yönetim muhalefete her türlü kolaylığı göstermeli… Kurallara uyulmalı, hiç kimse kimliğini, kişiliğini, şahsiyetini hakaretlerle kirletmemeli.

Yönetimin şeffaf ve hesap verebilir durumda olması ve hesabını şeffaf  bir şekilde vermesi durduğu zemini sağlamlaştırabilmesinin tek yoludur. Şeffaf ve hesap vermekten kaçınan bir tutum yönetimin üzerinde durduğu zemini kirletecek, kayganlaştıracaktır.

Delegeler için de bir sınav günüdür 18 Ekim!

Oy kullanırken vicdanın sesi mi, yoksa takım tutar gibi tuttuğu kesimin sesi mi baskın çıkacaktır, toplumsal çıkarlar mı, kişisel çıkarlar mı ön planda olacaktır! Orada söz sahibi delegedir ve delege aklın yolu ve vicdanının sesi ile hareket etmiyorsa sonuç hüsran olacaktır. Oy kullanan delegenin oy verme kriteri, aynı zamanda kendi şahsiyetinin, kişiliğinin de bir sınavı olacaktır.

Divan Başkanı tüm Genel Başkan adaylarının mutabakatı ile seçilmeli, Divan Başkanı kendisine duyulan güvenin bir onur olduğunu, onurunu kirletmemek için de kesinlikle tarafsız, herkese eşit mesafede ve adil olması gerektiğinin bilincinde olmalıdır.

Genel Kurul hepimizin, tüm emekli assubayların sınavı olacaktır. Olgunluğumuzun, toplumsal dayanışmamızın, birliğimizin yansıması olacaktır Genel Kurul sonuçları!

En çok utanmamız, utandığımız için de kaçınmamız gereken husus Genel Kurul sonuçlarının mahkemelere taşınması ve emekli assubayın emekli assubayla mahkeme önünde karşı karşıya gelmesidir.

Mevcut yönetim mutlaka çok hassas davranmalı, yalnızca tüzükte yazılanlara değil, genel geçer etik kurallara, akla, mantığa ve insani değerlere uygun davranmalıdır.

Bizler zor sınavlardan, zor hayat şartlarından, zor görev koşullarından süzülerek gelmiş insanlarız.

Bizi ancak biz anlarız!

Ankara’da karga çoktur… Hele bu mevsimde!

Şöyle bir bakın etrafınıza, tellere tünemiş, kara gözlüklü, pardon kara gözlü kara kargalar gülmeye hazır bekliyorlar…

Bu sefer, hiç değilse bu sefer güldürmeyelim!

Genel Kurul sonucu her ne olursa olsun, şimdiden kutluyorum. Bu seçim kaybedeni olmayan bir seçimdir.

Ögeyi Oylayın
(9 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Ersen Gürpınar 16-10-2014 21:02
TEMAD icra makamı değildir, biz yönetimlerden mucize değil kararlı, şeffaf kişisellikten uzak üyelerine saygılı bir yönetim sergilemelerini bekliyoruz. Mücadele tarihinde hiçbir yönetime bu kadar büyük maddi ve manevi destek verilmemiştir. Yine hiçbir dönemde assubaylar birbirine bu kadar tahammülsüz ve saygısız olmamışlardır; bunun mimarları kişisel ikballeri uğruna gündem değiştirerek olumsuzlukların sorgulanmasını engelleyenler ve mücadeleyi araç olarak görenlerle bundan yararlanacağı düşüncesi ile bu aymazlığa neden olan yönetimdir. Sn.Keser bana göre son iki yılda ne yazık ki bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır,yeniden seçilirse bu zihniyetle assubay sorunlarının çözümüne katkı sağlaması mümkün olamaz. Bu durumda kazanan sadece TEMAD'dan yararlananlar olacaktır...
Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasını, delegelerimiz vicdan terazisinde OLUMLU ve OLUMSUZLUKLAR'ı değerlendirdikten sonra kendi onurları,temsil ettikleri meslektaşlarının veballerini dikkate alarak tercihlerini kullanacaklarından şüphem yok; SONUCUN ASSUBAYLAR İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI İÇTENLİKLE DİLİYORUM.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ