Adının Açıklanmasını İstemeyen Bir Yetkili!...

Adının açıklanmasını istemeyen bu yetkiliyi hepimiz çok iyi tanırız… Yıllardır adının açıklanmasını istemeyen yetkili açıklamalarda bulunur.

Bu tür haberler genelde “yönlendirme” haberlerdir. Asparagas haberden de kötüdür. Asparagasın asparagas olduğu kısa zamanda ortaya çıkar. Yönlendirme haber öylece ortada kalır.

Hafızalarımızı yoklayalım… Bir 23 yıl öncesine gidelim isterseniz!

Gazetede bir haber çıkar; “adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey yetkili astsubayların özlük haklarının iyileştireceğini söyledi…!

Bir umut dalgası yayılır…

Astsubaylar arasında fısıltı gazetesi hızla harekete geçer… Bizim bacanağın, yeğeninin sınıf arkadaşının babası MSB’de birinden duymuş. Kararname imzaya açılmış. Tepki çekmesin diye açıklanmıyormuş, her astsubaya en az 500 Tl zam yoldaymış!

Polislere zam yapılır!

Sayın Savunma Bakanı seçim öncesi çıkar, “astsubayların özlük haklarında düzeltmeler yapılacak, seçim öncesi açıklamam etik olmaz

Polislere bir zam daha yapılır!

Birkaç ay geçer, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili yine konuşur bir başka gazeteye… Yine umut dalgası…Yine fısıltı gazetesi…

Yine polislere zam yapılır…

Bu adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey yetkili bir türlü emekli olmadı… Hep görev başında… Yalnızca bizim özlük hakları ile ilgili değil, her konuda açıklama yapar. Ekonomist olur, altın fiyatları hakkında derin ve analitik yorumlar yapar. Diplomat olur dış politika ile ilgili açıklama yapar. Bilmediği hiçbir konu yoktur bu adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkilinin.

Bu günkü Milliyet Gazetesinde benzer bir haber var. Muhabir arkadaşa sıkı tembih edilmiş olacak ki, kimden öğrenildiği belirtilmeden askerler için torba yasadan bahsedilmiş.

Göz gezdirdim, bazı astsubay siteleri memnuniyet ifade eden ifadelerle habere sarılmışlar.

Yıl 1993,

Yıl 2014, ne torbalar, ne poşetler geldi geçti, bize hiçbir şey çıkmadı… O yıl doğan çocuklar şimdi asker… Bizim umutlar hâlâ teskere alamadı!

Bir bizim umutlar, bir de adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili aynı noktada…

Bir de biz emekli assubaylar değişmedik. O gün de birbirimizle uğraşıyorduk, bu gün de uğraşıyoruz.

Velev ki Ekim ayında askerlerin torba yasası çıkmış olsun, ben sonucu şimdiden adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkiliye dayanarak açıklayayım.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili aynen şöyle diyor;

Siz zaten birbirinizle uğraşıyorsunuz, bu durumda kimse sizi kâle almaz!

Torbadan sizin için çıkacaklar konusunda bir iyimser bir de kötümser ihtimal var!

İyisini söyle dedim…

Kendilerine üç almak için size bir verebilirler”  dedi

Bunun neresi iyi?” dedim

Güldü…

Ya da üçün birini alırsınız!

Ögeyi Oylayın
(24 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Ersen Gürpınar 16-09-2014 01:20
Bizim sorunlarımızın kaynağı da çözümü de genelkurmaydır. Tarihinin en büyük desteğini alan TEMAD yönetimi yanlış mücadele politikaları ve mücadeleyi kişiselleştirme üzerine ne yazık kı bir önceki yönetimin 11 kez müracaat edip alamadığı randevuyu bizlerin sosyal medyada estirdiği rüzgar sonucu gerçekleştirip VİP karşılamalarla girilen genelkurmaydan medyada sorunlarımızı dile getirmek yerine bizlerin hiçbir yarasına merhem olmayacak eleştiriler yüzünden genelkurmayla köprüleri atarak assubay toplumunun değil de genelkurmayın yıpratılmasını amaçlayanları sevindirerek sonlandırmıştır. Diyalog olmadan çözüm olmaz,şimdi TEMAD yönetimi çalışmalardan habersiz olduğu için dut yemiş bülbül gibi suskun, yerine TEMAD sözcülüğüne soyunanlar; herşey anlatıldı (Karargahlara alınmadıkları için herhalde pastahanede buluşup konuşuyorlar) işte gazete yazdı falan kişi duymuş diye fısıltı gazetesine inanarak bizlere umut aşılamaya çalışıyorlar.Aksi halde çalışmanın içinde olan, haberdar olan basından önce bilgilendirmede bulunurdu. İnşallah diyelim ve ekleyelim, umut fakirin ekmeği ye MEHMETim ye .....
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ